Świadectwa prześladowanych chrześcijan

(Jak książki Mary Kloskiej wzmocniły, uleczyły i pomogły.)

Aby przekazać darowiznę na darmowe książki dla prześladowanych chrześcijan, zobacz:

https://www.gofundme.com/f/out-of-the-darkness-dla-prześladowanych-chrześcijan

https://www.gofundme.com/f/świętość-kobiecości-dla-prześladowanego-chrześcijanina

https://www.gofundme.com/f/in-our-ladys-shadow-dla-przesladowanych-chrzescijan

https://www.gofundme.com/f/a-heart-frozen-in-the-wilderness-for-missions

Z Pakistanu - niedziela 25 kwietnia 2021 r . :

„Mary, bardzo dziękuję za tę pracę. Praca, którą wykonałaś, jest naprawdę duża.

Niech Bóg cię zawsze błogosławi. Jest to również moja modlitwa i modlitwa każdego chrześcijanina tutaj w Pakistanie, aby przyniosło to owoce.

Jedna z członków mojej wspólnoty (jest nauczycielką) powiedziała: „Mary Kloska pomaga nam i daje nam pokój, nadzieję i światło jako nasza Matka Maryja”. A kiedy powiedziała, że ​​ma łzy, ponieważ jej brat został fałszywie oskarżony i zamordowany kilka lat temu. Ona i jej rodzina nie mogli znaleźć pokoju i sprawiedliwości. Teraz po przeczytaniu twoich książek przyznała, że ​​jej rodzina znajduje nadzieję i pokój.

Wielkie podziękowania ode mnie i całej mojej społeczności ”.

Nigeria

Pakistan

PAŹDZIERNIK 2020

 

Czy możesz sobie wyobrazić, że twoja córka została porwana, zgwałcona, a następnie zmuszona do małżeństwa ze starszym muzułmaninem? Brzmi przerażająco, ale taka jest sytuacja kobiet i dziewcząt w Pakistanie. Osobiście skontaktowało się ze mną kilku rodziców błagających mnie o wyprowadzenie ich z kraju w celu ratowania ich córek, ponieważ się boją. Zarówno National Geographic, jak i Telegraph wymieniły Pakistan wraz z dwoma innymi krajami jako trzy najgorsze kraje na świecie pod względem traktowania kobiet. Po prostu przeglądając artykuły na ten temat, znalazłem te, które opowiadają przerażające historie z pierwszej osoby o tym, jak wygląda życie kobiet.

https://nyghihpakistan.weebly.com/females-receive-unfair-treatment.html

https://tribune.com.pk/story/1515421/treatment-women-pakistan

Organizacja Open Doors, która pomaga prześladowanemu Kościołowi na całym świecie, powiedziała, że ​​musieli wycofać swoją pomoc naziemną w Pakistanie z powodu zagrożenia, jakie spowodowało to dla życia tych, którym służyli. Dostarczają tutaj bardzo dokładnych informacji o trudnej sytuacji zarówno chrześcijan, jak i kobiet w Pakistanie w ogóle. Wymieniają prześladowania chrześcijan jako „ekstremalne”.

https://www.opendoorsusa.org/christian-persecution/world-watch-list/pakistan/

https://www.opendoorsuk.org/persecution/world-watch-list/pakistan/



Mój tłumacz z Pakistanu podzielił się szczegółowymi informacjami o tym, jak moja książka „Świętość kobiecości” i nauczanie Kościoła o godności i powołaniu kobiety uzdrowiły już wielu mężczyzn i kobiety, którzy zetknęli się z tekstem w języku urdu. Nadal pracujemy nad wersją drukowaną. Niestety kobiety są w swoim społeczeństwie strasznie traktowane - zarówno w Kościele, jak i poza nim - i powiedział, że czytając tę ​​książkę, ich oczy zostały otwarte na nowy sposób myślenia i podejścia do kobiet. Aby zsyntetyzować sytuację, wyjaśnia:

·
„Mam nadzieję, że naszym głównym zmartwieniem w tłumaczeniu urdu jest uzdrowienie wielu kobiet, które są duchowo i fizycznie zranione w Pakistanie.

· Te kobiety należą do różnych dziedzin życia. Pochodzą z miast i wsi. Są prości i często niezbyt wykształceni i bogaci.

· Uzdrowiłem się po przeczytaniu tej książki i życzę, aby inni mężczyźni i kobiety również zostali uzdrowieni.

· Ta książka dała mi nowe spojrzenie i oczy, aby zobaczyć moją córkę, żonę, matkę, siostrę i wiele innych kobiet.

· Nasze kobiety w Pakistanie były źle traktowane przez społeczeństwo i kościół.

· Ta książka da im nadzieję na znalezienie Jezusa.

· Nasz kościół, nawet kościół katolicki, nie był sprawiedliwy wobec kobiet. Kobiety zostały potraktowane jak przedmiot. Kobiety nie mają w kościele żadnego widocznego ani decyzyjnego miejsca.

· Może więc ta książka przyniesie nam mniejszy zysk, ale przyniesie kobietom nadzieję i nowe życie.

· Wiem, jak ważna jest ta książka. Ta książka jest tak wnikliwa. Nasze kobiety przeczytają coś, o czym nigdy nie pomyślały. Za to dziękuję Mary.

· Jestem pewien, że ta książka ugasi duchowe pragnienie wielu mężczyzn i kobiet.


· Chociaż ludzie nie mają jeszcze tej książki w języku urdu, Mary już naprawdę zainspirowała nasze kobiety. Podzieliłem się jej niesamowitą historią życia z moimi ludźmi, zwłaszcza kobietami (zarówno młodymi, jak i starszymi). "


Już moja tłumaczka zbierała wiejskie, niewykształcone kobiety w małe grupy i czytała im fragmenty mojej książki. Są zainspirowani. Zdają sobie sprawę, że są córkami Boga. Całe społeczeństwo (muzułmańskie, protestanckie, katolickie - bogate, biedne) jest kwestionowane przez te myśli.

Książki są bardzo drogie dla Pakistańczyków. W większości domów nie stać nawet na zakup katolickiej Biblii. Dlatego zasugerowałem, abym założył GoFundMe, aby sprawdzić, czy moglibyśmy zebrać pieniądze na zakup kopii mojej książki w języku urdu (po jej wydrukowaniu w Lahore w Pakistanie) w celu rozpowszechnienia wśród najbardziej potrzebujących, a także tych, którzy mieliby największy wpływ na społeczeństwo. Gdyby kobiety znały swoją wartość i wiedziały, jak połączyć się z Bogiem, zostałyby uzdrowione. Jeśli księża czytają nauczanie Kościoła przedstawione w tej książce, jak mogliby nie odnosić się inaczej do kobiet - w nowy sposób inny niż ich kultura muzułmańska, zamiast inspirować się naukami papieża Jana Pawła II, św. Edyty Stein, Arcybiskup Fulton Sheen, a przede wszystkim kobiety święte i Matka Boża, jak są w nim przedstawione?

Pierwsze kilka tysięcy dolarów z tego GoFundMe zostanie przeznaczone na dostarczanie książek dla osób w Pakistanie. Gdy będziemy w stanie zapewnić kilka tysięcy, część funduszy zostanie przeznaczona na dostarczenie książek dla kilku biednych obszarów Afryki i Indii o takich samych potrzebach. Na przykład w Ugandzie często nastoletnie matki są porzucane, a pewna para prowadzi dom dla tych młodych kobiet i ich dzieci, które chętnie skorzystałyby z tej książki w formacji. Pracuję już z ludźmi, aby przetłumaczyć to na dwa języki ugandyjskie. Ale kiedy tłumaczenie zostanie ukończone, będziemy musieli dostarczyć drukowane teksty do Ugandy (lub wydrukować je tam) i rozprowadzić wśród najbardziej biednych i prześladowanych w ich społeczeństwie. Jest jeszcze jedna szkoła dla dziewcząt prowadzona przez dobrego księdza w Tanzanii, na obszarze zdominowanym przez muzułmanów i myśl muzułmańską (co jest bardzo sprzeczne z godnością kobiet). Bardzo chciałbym w końcu zapewnić mu książki do jego szkoły. W Indiach jest inna dziewczyna, z którą mam regularne kontakty. Jest w podobnej sytuacji. Ci ludzie są biedni i opiekują się najbiedniejszymi z biednych, ale dzięki naukom zawartym w tej książce ich oczy i umysły mogą otworzyć się na nową piękną prawdę o godności kobiet, a to z kolei może zmienić ich społeczeństwa.

Ale zaczniemy od Pakistanu.

W Pakistanie jest 204 miliony ludzi, z czego 4 miliony to chrześcijanie. Na razie nie jesteśmy pewni ceny książek w Pakistanie - najprawdopodobniej spróbujemy udostępnić je w języku urdu za około 4-5 USD, biorąc pod uwagę trudną sytuację ludzi. Mam nadzieję, że przekażę ludziom przynajmniej 2000 darmowych książek (przynajmniej na początku). Co oznacza, że ​​potrzebujemy co najmniej 10 000 USD. Oczywiście chciałbym zrobić znacznie więcej. Po wydaniu pierwszych 2000 książek przyjrzę się temu, jak zaopatrzyć te kieszenie domów dla porzuconych / wykorzystywanych kobiet / dziewcząt w Afryce i Indiach. A po dostarczeniu im książek, kontynuujcie kolejne książki dla Pakistanu. Chyba że znajdę dawcę, który jest nastawiony na to, że cała ich darowizna trafi do jednego konkretnego kraju.

 

25 października 2020 r

 

To są zdjęcia tłumaczki mojej książki na język urdu, „The Holiness of Womanhood”, przemawiającego na różnych seminariach dla różnych wyznań religijnych na temat mojej książki. Niesamowite nauczanie św. Edyty Stein i św. Papieża Jana Pawła II na temat godności i powołania kobiet z mojej książki jest przekazywane ludziom (szczególnie kobietom) w Pakistanie w najprostszy sposób, niezależnie od pochodzenia religijnego. Ale zdobycie fizycznych książek byłoby niesamowicie transformacyjne.

31 października 2020 r

Chcesz być częścią rozwiązania?
Czy chcesz nieść NADZIEJA i UZDROWIENIE prześladowanemu Kościołowi i maltretowanym kobietom w Pakistanie?
KOCHASZ ARZOO?

Za jedyne 5 $ możesz pomóc w dostarczeniu DARMOWEJ KSIĄŻKI cierpiącemu Kościołowi i kobietom w Pakistanie.

Poniższy artykuł to nie tylko odległy artykuł prasowy. W tajemniczym planie Boga dał mi bardzo bliskie przyjaźnie „na ziemi” z prześladowanym Kościołem katolickim w Pakistanie. Moje serce było złamane, kiedy zobaczyłem ten artykuł w wiadomościach któregoś dnia. Ale kiedy dzisiaj otrzymałem następujący e-mail od mojego tłumacza, byłem po prostu zalany.

TY TEŻ MOŻESZ BYĆ CZĘŚCIĄ ICH UZDROWIENIA !!
Ty - poprzez darowiznę w wysokości 5 dolarów na mój GoFundMe (kliknij
tutaj, aby uzyskać link) - możesz dostarczyć książkę tym cierpiącym kobietom, aby wyrzucić strach, przywrócić nadzieję, dać im do zrozumienia, że ​​katolicy w Ameryce wiedzą o ich bólu, kochają je, i są z nimi ... nawet z daleka.

Możesz pomóc wymierzyć sprawiedliwość Arzoo (niewinnemu katolickiemu dziecku uprowadzonemu, maltretowanemu, zmuszonemu do konwersji i „poślubieniu” 45-letniego mężczyzny). To jest chore. To jest złe. I możemy dać tym ludziom ŚWIATŁO Jezusa.

MÓDL SIĘ o darowiznę - nawet filiżankę kawy za 5 dolarów - aby pomóc mi w dostarczaniu książek tym ludziom, którzy ich pragną. Naprawdę nie zamierzam zarabiać na tłumaczeniach mojej książki - przynajmniej w Pakistanie. Procent, jaki otrzymuję z każdej książki, to absolutnie NIC ... ale Bóg chce, żebym był hojny i nie tylko ignorował ten fakt, ale starał się robić jeszcze więcej ... dostarczać książki ZA DARMO. Kiedy będę miał dość tego funduszu, możemy zacząć drukować. Dosłownie czekam na CIEBIE.

Udostępnij to. A gdyby każdy z was mógł trochę poświęcić ... moglibyśmy zrobić DUŻO, aby zmienić tę zranioną, złą kulturę (i praktykę) na Bliskim Wschodzie. Zaczyna się dzisiaj, tutaj, teraz, od kilku ryb i kilku bochenków chleba. Dałem, co mogłem, na ten fundusz ... teraz potrzebuję Jezusa, aby pomnożył go przez CIEBIE.
I proszę, módlcie się za tę pracę i za cierpiące dziewczynki w Pakistanie.

E-mail, który otrzymałem dzisiaj od mojego tłumacza:

"Droga Mary,
Pozdrawiam i mam nadzieję, że przeczytasz tę wiadomość w najlepszym zdrowiu. Mary, mam nadzieję, że słyszałaś smutną wiadomość o młodej dziewczynie o imieniu Arzoo. Jest trzynastoletnią dziewczyną z Karaczi (Pakistan) porwaną przez 44-letniego muzułmanina, który zmusił ją do przejścia na islam i poślubienia go.
Arzoo pochodzi z chrześcijańskiej rodziny z parafii św. Antoniego z Karaczi. Dziecko zostało porwane przez muzułmanina podczas zabawy poza domem.
W dzisiejszych czasach każda rodzina i wszystkie młode dziewczyny są smutne i boją się. Na drogach też jest wiele protestów.
Młode chrześcijanki (nawet chłopcy) tracą nadzieję i są naprawdę niepewne swojej przyszłości. Rodzice (zwłaszcza matki) również szukają nadziei i pokoju.
U nas w powietrzu unosi się smutek. Postanowiłem więc pójść do kościołów, aby szerzyć nadzieję w tym trudnym czasie.
Dzisiaj miałem okazję porozmawiać z młodzieżą chrześcijańską w jednym z naszych kościołów w Lahore. Na początku mojej rozmowy wszyscy byli smutni. wszyscy podzielali swoją niepewność. Każdy doświadcza swojej beznadziejności.
Potem zacząłem czytać kilka cytatów z Twojej książki. Później przetłumaczyłem na urdu (ponieważ wielu z nich nie rozumiało dobrze angielskiego).
Stopniowo odczuwałem pewną nadzieję, spokój i radość. Spędziłem z nimi trochę czasu nad rozdziałem 8 twojej książki „Niewiasta i krzyż, Eucharystia i modlitwa”.
Maryjo, dziękuję za niesienie nadziei, radości i pokoju naszym zranionym kobietom poprzez Twoją książkę. Pakistańskie kobiety potrzebują Twojej książki w języku urdu. Stało się to oznaką czasu w naszej sytuacji. Codziennie nasze kobiety mierzą się z gorzką rzeczywistością, Twoja książka może przynieść im trochę zrozumienia i spokoju.
Nasze kobiety (bogate, biedne, stare, młode, wykształcone, niewykształcone, miejskie, wiejskie i oczywiście ranne) czekają na uzdrowienie, a twoja książka może przynieść uzdrowienie i zrozumienie.
Uważaj i niech cię Bóg błogosławi. Wszystko zostanie zrobione zgodnie z planem Boga.
Aqif Shahzad ”


Proszę zobaczyć:
https://www.dailywire.com/news/pakistani-court-validates-marriage-of-13-year-old-catholic-girl-allegedly-abducted-by-44-year-old-muslim-man?fbclid= IwAR2w_G3lL63zPUlE35kUrTclDtkuPB02Le43M-2SB6yizlFnjaRqlNMMAWc

http://www.asianews.it/news-en/Justice-for-Arzoo-campaign-spreads-across-Pakistan-51447.html?fbclid=IwAR30DOBBQTWpjqgzrBEnFNrQIq7wH1Wwoqyaxl5dtRd1pPYvaHzo

5 listopada 2020 r

Z ogromną radością informuję, że udało mi się wysłać pieniądze, które już zebraliśmy, do Pakistanu na wydrukowanie 184 książek ... to pozwoli nam ostatecznie dostarczyć 184 książki ZA DARMO najbardziej wpływowym i potrzebującym w Pakistanie. kultura - a to w końcu głęboko pomoże uzdrowić pakistańskie kobiety (i mężczyzn, jeśli o to chodzi).
Proszę, módlcie się dalej za Darczyńców, abyśmy mogli dotrzeć do wielu innych dusz !!


21 listopada 2020 r

Proszę o dalsze modlitwy za mój projekt wersji urdu W PAKISTANIE. W końcu w zeszłym tygodniu zatwierdzili ostateczną wersję dla drukarki (musieli przekonwertować nasz system na swój), a niewielkie pieniądze, które zebrałem, dotarły do ​​Lahore i zostały odebrane przez osoby pracujące nad projektem. Kiedy w poniedziałek rano poszli zapłacić za rozpoczęcie drukowania, poinformowano ich, że w zeszłym tygodniu nagle zmarła drukarka. Miał około 48 lat, był chrześcijaninem, ojcem trzech córek i syna. Proszę o modlitwę za jego duszę i wszystkich zaangażowanych. Był dobrym człowiekiem, który chciał z nami współpracować przy ich drukowaniu, nie mając z góry dużej sumy pieniędzy. Mieli spotkać się w tym tygodniu z drugim drukarzem i rozpocząć pracę - ale proszę o modlitwy o ochronę wszystkich zaangażowanych, o potężną płodność w sercach mężczyzn i kobiet, zarówno w Kościele, jak i poza nim, aby zostali przemienieni w obraz Bożego planu dla nich. Proszę również o MODLITWY O WIĘCEJ DARÓW, aby te książki były dostępne za darmo dla ludzi - nawet gdyby każdy przyjaciel poświęcił jedną kawę za 5 dolarów lub coś podobnego i przekazał darowiznę - moglibyśmy zapewnić tysiące. Kiedy zapytałem osoby zaangażowane w Pakistanie, czy boją się, że ich nazwisko zostanie użyte lub zaangażowane (ponieważ Kościół jest tam tak bardzo prześladowany), powiedzieli mi, że nie boją się i są gotowi zaryzykować, jakie ofiary są potrzebne, aby pomagać i bronić kobiet - ich matek, sióstr, żon i córek. Przypominają mi ten cytat z Papieża Jana Pawła II, który przytoczę poniżej. Proszę, módlcie się za te odważne dusze !!

31 grudnia 2020 r

Nasze książki zostały wydrukowane w Pakistanie! Jesteśmy bardzo podekscytowani rozpoczęciem ich dystrybucji i sprzedaży w przyszłym tygodniu. Pierwsza grupa zostanie sprzedana, aby zarobić na dodatkowe druki, z których będą rozdawane darmowe książki.

Kobiety w Pakistanie tak bardzo cierpią. ABC News opublikowało w tym tygodniu artykuł o tym, jak 1000 dziewcząt zostało porwanych lub oszukanych, a następnie zmuszonych do przejścia na islam - wiele z nich to młode dziewczyny w wieku 13 lub 14 lat zmuszone do poślubienia 45-letnich mężczyzn. To jest bardzo niepokojące.

Kobiety generalnie nie są szanowane w tej części świata - i teraz po raz pierwszy będą miały okazję poznać naukę Kościoła katolickiego o godności i powołaniu kobiet, której nauczał nasz święty papież Jan Paweł II, św. Edith Stein i arcybiskup Fulton Sheen. Zastanawiam się, czy ci święci kiedykolwiek śnili, że ich piękne nauki zostaną wykorzystane do uzdrowienia zranionych kobiet na Bliskim Wschodzie poprzez przetłumaczenie ich dzieła na język urdu. Więcej informacji na temat sytuacji tych cierpiących dziewcząt w Pakistanie można znaleźć pod adresem:

https://abcnews.go.com/International/wireStory/year-1000-pakistani-girls-forcibly-converted-islam-74930532

I PROSZĘ ROZWAŻYĆ DAROWIZNĘ, aby ta książka była dostępna bezpłatnie dla tych zranionych kobiet i tych, którzy się nimi opiekują. Zaledwie 5 USD zapewnia książkę dla jednego z nich. Cóż za wspaniały sposób na zakończenie roku i uczczenie Matki Bożej w jej jutrzejsze święto - jako Matki Bożej.

Jeśli uda nam się zebrać wystarczającą ilość pieniędzy na ten projekt w Pakistanie, mam księży, którzy pracują z młodymi chrześcijańskimi kobietami / dziewczętami w innych muzułmańskich rejonach świata (na przykład na Zanzibarze), którzy również poprosili o egzemplarze tej książki w języku angielskim.

Matko Boża Pakistanu, módl się za nami!
Matko Boża prześladowanych, módl się za nami!

4 stycznia 2021 r

Jeszcze tylko kilka zdjęć mojej książki w Pakistanie! Dziękuję za pomoc!

6 stycznia 2021 r

POMÓŻ PRZETESTOWANYM CHRZEŚCIJANOM W NIGERII !!

Wielu z was widziało w tym tygodniu moją prośbę o modlitwę za biskupa Mojżesza, który został porwany we wschodniej Nigerii. Zwykle prześladowania chrześcijan mają miejsce na północy, a Kościół jest raczej bezpieczny na południu / wschodzie. Ale już nie.

Poniższy artykuł został mi przekazany na początku tego tygodnia - właściwie tego samego dnia, jako prośba kleryka wincentyńskiego z Nigerii, aby pomógł mu w zdobyciu kopii mojej książki „Świętość kobiecości”, która rozeszła się po całej muzułmańskiej społeczności. Na północy, gdzie mieszka (a właściwie w całej Nigerii). Wysłałem mu kopię kilka miesięcy temu, a on podzielił się nią z innymi seminarzystami i płoną, aby przekazać przesłanie o godności i powołaniu kobiet do wszystkich mieszkańców Afryki. Powiedział, że kilka dni temu był w sklepie, a muzułmanin chwalił się, że pobił jedną ze swoich żon na miazgę. Ten odważny seminarzysta (nie ujawniając, kim był) w rzeczywistości podszedł do tego mężczyzny (muzułmanina, pamiętajcie, podobnie jak ci poniżej, którzy zabijają chrześcijan) i spędził kilka godzin, wyjaśniając mu o godności kobiet i jego męskim obowiązku chronić je, opierając się na tym, co przeczytał w mojej książce.

Duch Święty tak rozpalił tego człowieka w związku z nauczaniem Kościoła, że ​​znalazł w książce, że odszukał nigeryjskich drukarzy, aby pomogli wydrukować tam książkę za dużo tańsze niż my tutaj, a następnie wysłać. Proszę o modlitwę za ten projekt.
Jego plan (wraz z jego braćmi seminarzystami i kapłanami) polega na tym, aby przekazać to przesłanie, jednemu mężczyźnie i kobiecie naraz, do serc tych, z którymi pracują i wśród których żyją (niezależnie od wyznania). Jednak, podobnie jak w Pakistanie, potrzebujemy Twojej pomocy.

Nie znam jeszcze szczegółów tego projektu, ponieważ wciąż się kształtują, ale wiem, że potrzebuję darczyńców, aby pomóc w sfinansowaniu wstępnego druku. Naszym pragnieniem jest, aby jak najwięcej książek trafiło w ręce i serca Afrykanów - zwłaszcza w Nigerii, gdzie prześladowania Kościoła są tak wielkie. Mam podobne prośby od księży pracujących z młodymi dziewczętami na Zanzibarze (prawie w całości muzułmańskim kraju). Ci mężczyźni ryzykują życie, aby to zrobić - prosimy was tylko o rozważenie z modlitwą podarowania ceny filiżanki kawy na udostępnienie książek najbiedniejszym kobietom i tym, którzy się nimi opiekują. W końcu byłaby nadzieja, że ​​niektóre rozdane zostaną nawet za darmo w Nigerii (jeśli uda mi się zebrać wystarczającą ilość pieniędzy). I będziemy musieli zapewnić je za darmo młodym dziewczętom w chrześcijańskiej szkole na Zanzibarze.

Na razie rozważ proszę pomoc kapłanom i seminarzystom z Nigerii w realizacji tego projektu. Chociaż nadal jestem zadłużony z powodu tego, co zapewniłem dla Pakistanu, przeznaczy WSZYSTKIE darowizny W CIĄGU MIESIĄCA STYCZNIA (chyba że podasz mi inaczej) przekazane na moją stronę GoFundMe z książkami dla prześladowanych chrześcijan na ten projekt w Nigerii. 13 stycznia są moje urodziny! Proszę, przekaż darowiznę na ten fundusz, abyśmy mogli ratować ciała, umysły i dusze kobiet (często wykorzystywanych) w tym wielkim afrykańskim kraju, który zaopatruje większość naszych księży misjonarzy w USA.

https://christiannews.net/2020/12/31/islamic-state-terrorists-shoot-to-death-five-kidnapped-men-after-each-declares-im-a-christian/?fbclid=IwAR3365OwXgjss8Z_NAwyF9xVad9UzBwQuk

11 stycznia 2021 r

Świadectwa z Pakistanu!
Oto, co mówią trzy osoby, które kupiły moją książkę w języku urdu ... jedna z nich przeczyta ją grupie 100 niepiśmiennych kobiet. Kobiety płaczą, ponieważ zawsze chciały być mężczyznami i po raz pierwszy w życiu słyszą, że zostały stworzone na obraz, podobieństwo i Boga. To jest niesamowicie piękne. Dziękuję za pomoc przy tym projekcie.

Mam 400 dolarów do wysłania do północnej Nigerii, aby wydrukować 300 kopii książki i rozdać je za darmo księdzom i seminarzystom - i być może sprzedam trochę, aby zebrać pieniądze na drugie wydanie. Jeśli uda nam się zebrać dodatkowe 100 dolarów, pomoże to osobie zaangażowanej w koszty podróży w ich rozdzieleniu. Proszę, módlcie się o tę pracę.
Niech Bóg was błogosławi i szczęśliwego poniedziałku!

21 stycznia 2021 r

Moja książka „Świętość kobiecości” jest drukowana w północnej NIGERII !!

To jest naprawdę cudowne.
Napisałem tę książkę z nadzieją, że będę mógł pomóc Amerykanom tym samym materiałem, którym pomagałem reszcie świata misjonarzy przez wiele lat. A jednak Bóg zawsze przesadza z naszymi oczekiwaniami. Zamiast tego w jakiś sposób dotarła do naszych poważnie prześladowanych chrześcijańskich braci i sióstr na całym świecie i są podekscytowani współpracą ze mną, aby wydrukować go w bardziej przystępnych cenach w ich własnym kraju. Rozpowszechni się znacznie mniej kosztownie niż tutaj (aw krajach trzeciego świata nie ma absolutnie żadnego zysku - w rzeczywistości to mnie kosztuje), a ci, którzy otrzymują lub kupują kopie, już planują spotkania, na których gromadzą dużą liczbę analfabetów, aby przeczytaj i przeprowadź przez nauki zawarte w tej książce. Papież Jan Paweł II, arcybiskup Fulton Sheen i św. Edyta Stein byli zachwyceni, że w ten sposób rozpowszechnia się ich nauki o kobietach.

Te książki w północnej Nigerii będą rozdawane bezpłatnie - przede wszystkim księdzom i seminarzystom w całym kraju. Plan jest taki, aby wprowadzić ich do każdego seminarium i uniwersytetu, aby ludzie tam utworzeni mogli wyjść i nauczać innych. Mamy również 50 z 300 książek, które dotyczą udania się do księdza, który pracuje na północy, aby ratować maltretowane kobiety zagrożone śmiercią. Jeśli urodzisz wielokrotność (bliźniaki lub trojaczki) na północy, zostaniesz uznany za przeklętego, a zarówno matka, jak i dzieci zostaną pochowane żywcem. Ten kapłan ich ratuje, ale teraz będzie mógł podzielić się z nimi tą książką, aby uleczyć ich serca i pomóc im zrozumieć ich prawdziwą godność. Większość północy to muzułmanie i jest to dla mnie piękne, że ksiądz ratuje muzułmańskie kobiety. I to niesamowite, że specjalizuję się jako niania w mnogich osobach (bliźniakach i trojaczkach) i że teraz moje książki ocalą te moje „specjalne dzieci”.

Zamazałem twarze i imiona na tych zdjęciach, ponieważ w ciągu ostatnich kilku tygodni na Północy zamordowano kilku księży po prostu za to, że byli chrześcijanami. Napotkaliśmy już problemy z prześladowanym Kościołem w innych krajach, więc chcemy, aby niektóre szczegóły tej sprawy nie zostały ujawnione. A jednak Jezus powiedział: „Nie lękajcie się! I niech wasze światło świeci przed ludźmi! zgodziłem się więc udostępnić Ci te zdjęcia, abyś mógł zobaczyć fizyczne owoce naszych wysiłków.

Jeśli czujesz się wezwany do wsparcia dostarczania tych książek (i uzdrowienia, jakie przynosi to zarówno mężczyznom, jak i kobietom) prześladowanemu Kościołowi (w Nigerii, Pakistanie, na Zanzibarze lub w innym miejscu), rozważ przekazanie darowizny na mój GoFundMe w tym celu. Będzie używany w największych potrzebach, chyba że określisz, że chcesz pomóc określonej grupie lub krajowi.

Proszę, módlcie się o to - o ochronę, o płodność, o darowizny, o ŻYCIE ...
Dziękuję i Bóg zapłać!!

6 lutego 2021 r

O czym myślę?
Moje KSIĄŻKI i PAKISTAN.

Po pierwsze, jeśli nie masz kopii „Świętości kobiecości” i „Wyjście z ciemności”, zobacz Amazon i zrób… (wstawię link w komentarzach) - albo jedno, albo jedno i drugie byłyby niesamowitym materiałem wielkopostnym dla Ciebie. Jestem zdumiony reakcją biednych i obcokrajowców na te książki, a jednocześnie tak rozczarowany bogatymi, Amerykanami czy „przyjaciółmi”, którzy nie są tym zainteresowani ... ponieważ właśnie dlatego te książki pierwotnie napisałem. Ale tak wyraźnie przypomina mi się Mateusza 22: 1-14. Wydaje mi się, że w tym wszystkim jestem taki jak Ojciec ... ale jakoś wolałbym nie być. :)


„Jezus w odpowiedzi znowu przemówił do nich w przypowieściach, mówiąc:
„Królestwo niebieskie można przyrównać do króla, który wyprawił ucztę weselną za swego syna. Wysłał swoich sług, aby wezwali zaproszonych gości na ucztę, ale oni odmówili przyjścia. Po raz drugi wysłał innych sług, mówiąc: „Powiedz zaproszonym:„ Oto przygotowałem moją ucztę, zabijane są moje cielęta i tuczone bydło i wszystko jest gotowe; przyjdź na ucztę. ”„ Niektórzy zignorowali zaproszenie i odeszli, jeden na swoją farmę, drugi do swoich spraw. Reszta pochwyciła jego sługi, maltretowała ich i zabiła. Król był wściekły ... Wtedy rzekł do swoich sług: „Uczta gotowa, ale zaproszeni nie byli godni przyjść. Wyjdź więc głównymi drogami i zaproś na ucztę każdego, kogo spotkasz. Słudzy wyszli na ulice i zebrali wszystko, co znaleźli, zarówno złych, jak i dobrych, a sala była wypełniona gośćmi ... Wielu jest zaproszonych, ale niewielu jest wybranych ”.


Chociaż sprzedaż mojej książki w języku angielskim jest znacznie niższa od tego, czego każdy z nas oczekiwał, sprzedaż w języku urdu w Pakistanie gwałtownie rośnie. W ciągu kilku krótkich tygodni 700 egzemplarzy zostało sprzedanych, a pozostałe 300 zostanie odebranych z drukarni w tym tygodniu i rozprowadzonych. Mój tłumacz napisał do mnie:
„Sprzedawałem książki w różnych częściach Lahore. Jest naprawdę wiele kobiet i mężczyzn, którzy nawet pragną przeczytać tę książkę, ale nie mają pieniędzy na zakup. Chciałbym również wydrukować„ Out of Darkness ”w języku urdu, ponieważ obecnie "Chrześcijanie naprawdę cierpią w Pakistanie. Jeszcze trzy dni przed tym, jak kobieta o imieniu Tabita (śpiewaczka gospel) padła ofiarą bluźnierstwa. Wszyscy wiedzą, że jest niewinna. Ale ludzie naprawdę bili ją w szpitalu, kiedy pełniła służbę." Z zawodu jest pielęgniarką. Naprawdę nie wiem, co można zrobić dla tych niewinnych kobiet, ale przynajmniej książki takie jak Out of Darkness i Świętość kobiecości mogą dać im nadzieję. Te książki (szczególnie nowa) powiedzą im, że Jezus ma cierpiał za nasze cierpienie i jest bardzo obecny w naszym codziennym cierpieniu. Codziennie kobiety i mężczyźni Christina cierpią w tym kraju.

Naprawdę zostawiłem wszystko Bogu, On będzie prowadził, ale potrzebuję twoich dalszych modlitw.

Załączam kilka zdjęć z promocji Świętości Kobiecości. Na każdym zdjęciu jestem w grupach lub z pojedynczymi osobami, aby promować tę książkę. I tu muszę powiedzieć, że kobiety na moim miejscu nie są łatwe do wyobrażenia. Dlatego czasami trudno mi robić zdjęcia. Muszę więc uszanować ich wolę. Dlatego nie mam tak wielu zdjęć. Jestem pewien, że zrozumiesz tę lukę… ”


Poniżej zamieściłem jego nowe zdjęcia. Wyobraź sobie delikatną pielęgnację serc Pakistanu, które wyschły z braku miłości, prawdy, stuleci nadużyć… naprawdę pięknie jest być świadkiem tej fali przypływu. 700 książek zostało sprzedanych lub rozdanych, ale czasami są one czytane grupom niepiśmiennych kobiet - nawet setki na raz - więc tak naprawdę ta książka prawdopodobnie dotarła do 20 000 ludzi. To jest niesamowite.

Ze względu na wielką biedę w Pakistanie książki były rozprowadzane zasadniczo za opłatą lub za darmo. POTRZEBUJEMY PIENIĘDZY, aby wydrukować więcej, a także wydrukować moją nową książkę „Out of the Darkness”, która jest gotowa do druku w języku urdu.

W okresie Wielkiego Postu praktykujemy modlitwę, pokutę i ALMSGIVING. Proszę was, abyście z modlitwą rozważyli przekazanie darowizny na rzecz naszego Gofundme w celu dostarczenia kopii tych książek prześladowanym chrześcijanom. W ciągu najbliższych kilku tygodni w północnej Nigerii powinno być dostępnych 300 książek. W tych krajach twój dar sięga bardzo daleko.

I proszę KUP KOPIĘ TYCH KSIĄŻEK DLA SIEBIE ORAZ DLA SWOJEJ RODZINY I PRZYJACIÓŁ.
Proszę, powiedz o nich.
Zacznij od udostępnienia tego posta.
Zacznij od zakupu 4 książek - 2 dla siebie i 2 do rozdania.
Zacznij od odmówienia modlitwy ...
Tak, proszę, MÓDL SIĘ O POWROTNOŚĆ tej misji: tu w USA, na Bliskim Wschodzie i w Afryce Północnej, w Polsce, Rosji i wśród Latynosów (jak mamy hiszpański dostępny). Serca są wysuszone i zimne, ale nasze modlitwa może je otworzyć, a te słowa mogą je podpalić.

Rozważ także możliwość zostania comiesięcznym ofiarodawcą Patreon dla mojej służby. Dzięki temu mogę również bezpłatnie udostępniać swoje materiały. Budzę się o 3:40 rano ... Po prostu nie mogę dostać drugiej pracy poza moim i tak wyczerpującym harmonogramem, tak wiele misjonarzy pracuje w tak wielu krajach i językach, a wciąż próbuję żyć pozorem kontemplacyjnego życia pustelni, którym jestem. faktycznie wezwany do ...

Dziękuję Ci!!!
Przyjdź Duchu Święty.

14 marca 2021 r

Od miesięcy pracuję z seminarzystą w północnej Nigerii, aby wydrukować tam kilka moich książek „Świętość kobiecości” (ponieważ kupowanie ich tutaj i wysyłanie tam jest dla mnie zbyt drogie). Udało nam się wydrukować 300 kopii za ułamek kosztów.

Ponieważ jest seminarzystą, nie czuje się komfortowo, sprzedając je, abyśmy mieli więcej pieniędzy do wydrukowania więcej ... więc będzie je rozdawał za darmo kapłanom, seminariom, a teraz profesorom muzułmańskim, studentom i kobietom w meczecie.

Napisał:
„(…) uzgodnił z islamskim college'em, że przekaże trochę ich nauczycielom i studentom. Imam dał mu pozwolenie, aby przyjechał do meczetu i dał kilka kopii.
Muzułmanom w Nigerii brakuje wielkiego szacunku dla kobiet. Budżet dla nich wynosi 100 egzemplarzy ”.


Niestety, drukarz nie był z nim do końca szczery co do czasu i ciągle zmuszał go do ich odebrania tylko po to, aby usłyszeć, że praca nie została ukończona. Kosztowało to dość dużo w zmarnowanych taksówkach (za które zapłacił więcej niż zwykle, aby pomóc mu w noszeniu pudeł). Potrzebuje też funduszy, aby wysłać je do księży i ​​seminariów w Nigerii, które chcą otrzymać kopie.

Jesteśmy bardzo wdzięczni, że praca została wreszcie zakończona. Poniższe zdjęcia to ostatnie dni, w których składały te 300 książek. Z pewnością głęboko przemienią serca (zwłaszcza jeśli wszyscy w swoim wielkim miłosierdziu będziecie trzymać się tego projektu w modlitwie).

Musiałem mu dziś wysłać trochę pieniędzy, ponieważ drukarz ukończył robotę, ale on dosłownie nie miał pieniędzy, żeby odebrać książki. Nie chcemy, żeby tam siedzieli, ponieważ nie wiemy, co może się z nimi stać. Ale naprawdę nie mam już żadnych osobistych pieniędzy na wysyłanie ludzi do tych projektów. Wysłałem pieniądze przeznaczone na moje rachunki. Ufam, że Bóg zapewni, ale jeśli tak skłoni cię do chęci pomocy (w dużym lub małym stopniu) w udostępnieniu tych książek za darmo dla ludzi (obecnie księży, seminarzystów i zainteresowanych muzułmanów - którzy znani są z ogromnego znęcania się) kobiety w Nigerii), proszę o przesłanie mi prywatnej wiadomości. Pomaganie mi przez PayPal to najprostszy sposób.

Krzyż pisania tego, dostarczania tego ludziom, nadążania za wszelką komunikacją (często międzynarodową w różnych językach), modlitwy i cierpienia o owoce w sercach jest ogromny ... Nie mogę tego zrobić sam ... proszę rozważyć bycie mój Szymonie z Cyreny i modląc się za ten projekt, szerząc wieści o moich książkach tutaj, w Ameryce i ofiarowując mi dziesięcinę, aby pomóc w rozpowszechnianiu tego przesłania wśród najbardziej potrzebujących dusz na ziemi.
Dziękuję Ci!! ++++
Jezu, ufamy Tobie.

25 marca 2021 r

Tak więc po wielu pracach udało nam się wydrukować 300 kopii „Świętości kobiecości” dla Nigerii. Będą one bezpłatnie przekazywane kapłanom i seminariom duchownym, aby seminarzyści mieli do nich dostęp w swoich bibliotekach szkolnych. Czytając ją księża i seminarzyści, przekażą przesłanie ludziom, którzy nie mają środków ani tradycji czytania książek, tak jak my.

Również islamski kolaż na północy (i imam w miejscowym meczecie) zażądał 100 kopii dla ludzi w szkole i meczecie. Jakie to niewiarygodne, że ci muzułmanie nauczą się chrześcijańskiego nauczania, studiując Matkę Bożą z mojej książki oraz nauczanie Jezusa o godności osoby ludzkiej, nauczane przez papieża Jana Pawła II, arcybiskupa Fultona Sheena, św. Edyty Stein i innych świętych!

Proszę, módlcie się dalej o tę pracę i rozważ darowiznę na pomoc w rozpowszechnianiu tej książki (oraz „Wyjście z ciemności o cierpieniu Chrystusa) na Bliskim Wschodzie iw Afryce Północnej. Możesz skontaktować się ze mną prywatnie lub przejść przez gofundme.

Otrzymałem wczoraj tę wiadomość:

„Twoja książka dociera do grupy pielęgniarek i licealistów w północnej Nigerii. To są muzułmańskie dziewczęta”.

30 marca 2021 r

Trzydzieści moich książek, „Świętość kobiecości”, dotarło do seminarium w Nigerii. Ci ludzie są tak podekscytowani, że te bezpłatne egzemplarze mogą służyć jako źródło materiałów do ich studiów, posługi i przyszłego kapłaństwa. Jeśli włożysz książkę do ręki księdza, dotrzesz do wszystkich dusz, których dotyka.

Siostra zakonna otrzymała jeden w zeszły weekend i został rozesłany po jej klasztorze - poprosiły o 25 egzemplarzy dla swoich sióstr i do wykorzystania z nowicjuszkami w formacji.

Inna siostra zakonna rozdaje książkę ludziom, którym służy w szpitalu, na muzułmańskiej północy.
Proszę, módlcie się o dalsze owoce tej pracy w Nigerii, Pakistanie i innych miejscach, gdzie chrześcijanie są poważnie prześladowani. Bardzo miły darczyńca dał mi ponad połowę pieniędzy potrzebnych do wydrukowania kolejnych 300 w Nigerii - więc potrzebuję tylko około 200 dolarów.

Wkrótce opublikuję świadectwa tych seminarzystów, sióstr i muzułmanów, których ta praca poruszyła.

Jeszcze kilka zdjęć z Nigerii ... kilka z tych kobiet należy do Rady Kobiet Nigerii ... grupa ludzi z wioski znajdzie uczoną osobę, która poprowadzi zajęcia oparte na książce ...

31 marca 2021 r

A teraz PAKISTAN.
„Wyjście z ciemności” zostało wydrukowane w języku urdu, a 1000 egzemplarzy jest rozprowadzanych w całym Pakistanie.

Jeśli chcesz być częścią tej wspaniałej pracy, odwiedź moje strony GoFundMe.
https: //www.gofundme.com /.../ świętość-kobiecości ...
https: //www.gofundme.com /.../ out-of-the-darkness-for ...

Dziś mój tłumacz napisał do mnie:

„Pozdrawiam i mam nadzieję, że otrzymacie tę wiadomość w jak najlepszym zdrowiu. Jak powiedziałem wam, że w te dni podczas Wielkiego Tygodnia dzielę się„ Wyjściem z ciemności ”z różnymi grupami.

Dzisiaj mogłem podejść do jednej szkoły i jednej rodziny, aby podzielić się cierpieniem Boga i Jego miłością z tej książki.

Nauczyciele po przeczytaniu tej książki byli pełni łez. Przyznali, że te łzy są wyrazem głębokiego smutku z powodu cierpienia Jezusa, a także radości z Jego wielkiej miłości.

Mogłem dać kilka książek w ich szkole, ponieważ obiecali przeczytać to w dużej grupie w Wielki Piątek.

Wtedy zdjęcia grupy są zdjęciem rodzinnym. Gdzie matka z dziećmi mogła głośno przeczytać tę książkę. Dobrze, że matka nie umiała czytać, ale jej mała córeczka czytała ją dla niej i dla całej grupy. Wszelka chwała Bogu. To było naprawdę uczucie, że tak jak Jezus jest cierpiący tuż przed nimi.

Jest małe dziecko, jest moją córką, nie umie czytać, ale dałem jej książkę, żeby mogła ją dotknąć i poczuć. Gdzieś wierzę, że Jezus dotyka jej swoimi zranionymi i kochającymi rękami.

Cały tydzień jest zajęty rozpowszechnianiem dobrych wiadomości z tej książki. Wkrótce znów się podzielę.

Bardzo dziękuję Maryjo, za miłość do mojego ludu.

Bardzo dziękuję doktorze Sebastian za troskę, miłość i wysiłek włożony w przesłanie pieniędzy. Naprawdę nie mam słów, by podziękować wam obojgu.
Ale uwierz mi, że twoja ciężka praca została nagrodzona.

Czytelnicy w moim kraju z łatwością dostrzegają w tej książce własne cierpienie. Każdego dnia wielu chrześcijan i chrześcijan jest krzyżowanych.
Błogosławieństwa! ”

 

Wielu prześladowanych chrześcijan znalazło uzdrowienie, odwagę i sens poprzez medytację nad męką Chrystusa przedstawioną w książce Mary Kloskiej „Wyjście z ciemności”. Poprosili o pomoc w wydrukowaniu książki i przekazaniu jej w ręce najbardziej cierpiących, zwłaszcza w Pakistanie. Początkowo potrzebujemy 1700 USD, aby wydrukować 1000 egzemplarzy tej książki, ale mamy nadzieję, że uda nam się zebrać wystarczająco dużo pieniędzy, aby powtórzyć drukowanie w Pakistanie lub w północnej Nigerii. Prosimy o rozważenie hojnej darowizny, aby pomóc tym, których życie jest codziennie zagrożone z powodu bycia chrześcijanami, w znalezieniu uzdrowienia, siły i odwagi, aby być zarówno wewnętrznymi (a czasem fizycznymi) męczennikami.

6 kwietnia 2021 r

Płodność na Bliskim Wschodzie iw Afryce Północnej!

Nadal jestem zdumiony Bożym dziełem poprzez moje książki w miejscach prześladowanego Kościoła. Poniżej znajdują się zdjęcia nowo wydrukowanego „Świętości kobiecości” w Nigerii, gdzie 300 egzemplarzy zostało przekazanych do seminariów, muzułmańskich kolaży, szpitali, meczetów oraz katolickich parafii i wiosek. Jest dla mnie zdumiewające, że Bóg posłużył się tą książką zarówno do dotykania prześladowanych chrześcijan, jak i do prześladujących ich muzułmanów. Kilka kopii dotarło do liderów Nigeryjskiego Ruchu Kobiet, a kilka miejsc planuje odosobnienia lub konferencje, aby głębiej zastanowić się nad tym, co jest napisane w książce. Właśnie wysłałem potrzebne pieniądze, aby rozpocząć drukowanie 300 dodatkowych kopii, które mają być rozdane za darmo potrzebującym duszom.

W Pakistanie rozprowadzono 1000 egzemplarzy „Świętości kobiecości” w języku urdu, a obecnie 1000 egzemplarzy „Z ciemności” w języku urdu jest rozprowadzanych. Mój tłumacz napisał do mnie, że bycie chrześcijaninem w ich kraju jest pewnym prześladowaniem i zawsze grozi śmiercią. Często ludzie są fałszywie oskarżani o różne rzeczy i paleni żywcem po prostu za wiarę. Młode katoliczki są porywane i zmuszane do małżeństw muzułmańskich z czterokrotnie starszymi mężczyznami. Historie o okrucieństwach są przerażające i prawdziwe. Mój tłumacz napisał do mnie, że moja książka o cierpieniu Jezusa nadaje sens ich cierpieniu i kieruje ich oczy ku niebu jako miejscu nadziei. Mówi, że jest to bardzo ważne dla jego ludu, ponieważ „nadaje sens cierpieniu, które znoszą”.

Proszę, módlcie się nadal o dalsze owocne dzieło Boże poprzez te książki zarówno w Nigerii, jak i w Pakistanie i prosimy o rozważenie darowizny na jeden z tych dwóch funduszy książkowych, aby zapewnić bezpłatne kopie tych książek prześladowanym chrześcijanom na całym świecie.

Na tym zakończę po prostu jedną historią świadka o tym, jak tłumaczenie „Out of the Darkness” w języku urdu zmieniło życie mężczyzny na wózku inwalidzkim w Pakistanie:

"Pozdrowienia!

Załączam kilka zdjęć pana Shahida, który był świadkiem swojego nawrócenia poprzez tę książkę.

Nazywa się Shahid Khan. Pan Shahid urodził się na wsi i należy do bardzo biednej rodziny. Nie może prawidłowo chodzić od dzieciństwa. Kiedy był dzieckiem, kilka razy prowadzono go do lekarzy. Lekarze powiedzieli, że jest szansa na chodzenie, ale jego bieda nigdy mu na to nie pozwoliła.

Był bardzo pracowity. Sprzedawał małe rzeczy. Nigdy nie miał dość pieniędzy na swoje potrzeby. Potem ożenił się i miał córkę. Aby zaspokoić ich potrzeby, nigdy nie miał dość pieniędzy. Tak więc, wiele razy przyjmował niewłaściwe sposoby zarabiania pieniędzy.

Kilka dni temu, kiedy go poznałem. Dałem mu „Wyjście z ciemności” w języku urdu. Miał dołączyć do czytania w grupie, ale nie mógł tego zrobić, ponieważ nasza lektura odbywała się na drugim piętrze. Byłem zaskoczony, że czytał tę książkę tyle razy. Kiedy go zobaczyłem, zobaczyłem łzy w jego oczach. Przyznał, że ta książka pomogła mu poznać Jezusa. Ta książka pomogła mu zrozumieć własne cierpienie. Powiedział, że dzisiaj poznałem, kim on jest i jaki jest cel jego życia na ziemi. Powiedział też dzisiaj, że wiem, że Jezus bardzo mnie kocha.

Wyznał swoje złe postępowanie i poprosił Boga o przebaczenie. Poprosił też o Biblię, której nigdy nie czytał przez całe życie. Poprosił też o więcej książek w języku urdu, aby mógł je przekazać swoim przyjaciołom, którzy nie są na ścieżce Boga.

Ten incydent rzeczywiście doprowadził mnie do płaczu. Podziękowałem Bogu, że dzięki tej książce zrozumiał swoje własne cierpienie. Wszelka chwała Bogu.

Jestem naprawdę wdzięczny Bogu i Maryi wam, którzy napisaliście tak wnikliwą książkę. Nigdy nie myślałem, że książka napisana w twoim kraju może przynieść zmianę w moim tutejszym ludzie ”.

Naprawdę pragnę i modlę się, aby ludzie mogli pomagać i dawać więcej, abym mógł dać kilka darmowych kopii moim prześladowanym chrześcijanom tutaj.

Nadal trwa Wielki Tydzień, ale duch Zmartwychwstałego Jezusa jest bardzo dobrze widoczny w powietrzu u mnie dzięki tej książce ”.

7 kwietnia 2021 r

To jest naprawdę piękne i niesamowite. Pierwsze zdjęcia przedstawiają ten tekst, który otrzymałem: „Twoja zmieniająca życie książka została rozdana nauczycielom w Muslim College. Ktokolwiek czyta twoją książkę, daje o tym świadectwo. Teraz wiedzą lepiej, co to znaczy być kobietą”.

Ostatnie zdjęcie (dziewczyny) jest opatrzone tym tekstem: „Pani poniżej zobaczyła mojego tatę czytającego książkę i mówi, że podoba jej się obraz na okładce i tytuł, i dostała kopię. Ona jest sprzedawcą chleba. zarabiać na życie. Ta książka z pewnością zmieni jej życie ”.

11-18 kwietnia 2021

DZIECI KRZYŻA - Mój tłumacz z Pakistanu przesłał mi dzisiaj te zdjęcia z bardzo smutną wiadomością o trwających prześladowaniach chrześcijan w jego kraju. Od dawna chciałem założyć grupę modlitewną składającą się z dzieci (i dorosłych o dziecięcych duszach), aby modlić się za księży. Omówiłem to nawet w mojej nowej książce „In Our Lady's Shadow: the Spirituality of Praying for Priests”. Cóż, Aqif zabrał moje książki i założył grupę modlitewną (składającą się głównie z dzieci) w Pakistanie, aby modlić się za prześladowanych braci i siostry. Zdecydowałem, że przyłączę się do niego w tej pracy i założyłem mój mały Apostolat Dzieci Krzyża. Będziemy tworzyć małe grupy modlitewne dla dzieci, aby zebrać się w pierwszy piątek miesiąca (na razie będę mógł go gościć o 15:30 - Godzina Śmierci Jezusa i Miłosierdzia Bożego), aby modlić się za ZARÓWNO kapłanów, jak i prześladowanych chrześcijan. To będzie bardzo prosta - jakaś spontaniczna modlitwa, Koronka do Miłosierdzia Bożego, dziesiątka różańca i być może Koronka bolesna. Mała grupa modlitewna potrwa około 30-45 minut. Zaproszę dzieci, które przyjdą, aby przyniosły zdjęcia kapłanów i innych osób, za które chcą się modlić. Wszystkie dzieci (lub osoby) w mojej okolicy, które chcą przyjść o 3:30 w pierwszy piątek miesiąca, są mile widziane. Byłoby pomocne, gdybyś powiadomił mnie z wyprzedzeniem, jeśli przyjedziesz i numer (ponieważ być może będę musiał przenieść go w większe miejsce, jeśli zdobędziemy kilka dużych rodzin), ale nie musisz i Bóg to zrobi zapewniać. Również każda matka (lub inna osoba), która chciałaby założyć własną małą grupę w swoim domu lub parafii, może się ze mną skontaktować, a my połączymy to w coś oficjalnego.

Poniżej znajduje się e-mail, który otrzymałem od Aqif dziś rano i proszę każdego, kto jest przeniesiony i chce pomóc w tworzeniu większej liczby książek drukowanych w Pakistanie, o poinformowanie mnie o tym lub odwiedzenie jednego z moich dwóch gofundme w tym celu. Obie książki są bardzo potrzebne, a cena ich druku to zaledwie około 1,5 dolara za książkę. Za około 3000 dolarów moglibyśmy przedrukować 1000 z nich obu, a za około 1500 dolarów więcej moglibyśmy wydrukować moją trzecią książkę, którą właśnie tłumaczy. Przyjdź Duchu Święty!

Przede wszystkim PROSZĘ MÓDL SIĘ O WSZYSTKO !!!


„Pozdrawiam i bardzo mi przykro, że mogę podzielić się z wami kilkoma smutnymi wiadomościami.
Wczoraj dwie chrześcijańskie pielęgniarki zostały fałszywie oskarżone w sprawie o bluźnierstwo w Faisalabad (mieście w Pendżabie). To była bardzo smutna okazja. Otoczenie jest naprawdę smutne i pełne strachu.

Następnie w Hyderabad (mieście niedaleko Karaczi) zgwałcono kobietę o imieniu Agnes Nazeer Masih. I nawet w tym mieście ludzie, a zwłaszcza kobiety, byli pełni strachu.
I tego samego dnia w tym samym mieście 16-letnia chrześcijanka została zmuszona do zawarcia małżeństwa z muzułmaninem.
Teraz tego rodzaju historie mają codziennie na celu zapewnienie, że chrześcijanie są codziennie prześladowani w naszym kraju. I nie ma nikogo, kto by śledził te sprawy. Każdego dnia wielu młodych mężczyzn i kobiet jest prześladowanych, ponieważ są chrześcijanami.

Te trzy smutne i szokujące incydenty naprawdę sprawiły, że ja i wszyscy zaczęliśmy płakać. Zebrałem więc grupę pięciu osób (młodych, a nawet dzieci), aby się za nich modlić. Przeczytaliśmy akapity z Twojej książki „Out of Darkness” w języku urdu.

Próbowałem skontaktować się z tymi ofiarami i powiedziałem im w jakiś sposób, że mała grupa modli się z nimi podczas prześladowań. Powiedziałem im, że Jezus jest z nami w tym cierpieniu. Zarówno my, jak i Jezus cierpimy emocjonalnie, psychicznie i fizycznie.
Mary, jestem pewien, że naprawdę nie wiesz, jak bardzo Twoja książka niesie nadzieję naszej prześladowanej społeczności.

Jest wiele kobiet, które po przeczytaniu Twojej książki „Świętość kobiecości” uznały, że Twoja książka powiedziała im o prawdziwym znaczeniu bycia kobietą.

Niech Bóg da nam więcej, abym mógł wydrukować jeszcze kilka „Świętości kobiecości” i rozprowadzić je wśród prześladowanej wspólnoty chrześcijańskiej. Chciałbym też dać więcej „wyjścia z ciemności” prześladowanym kobietom za darmo tutaj, w Pakistanie.

Naprawdę dziękujemy Bogu, że używa waszych pism jako źródła pokoju, nadziei i pocieszenia tutaj, w moim kraju.

Udostępniam zdjęcie grupy pięciu osób. Możesz go użyć. Zdecydowaliśmy się wykorzystać tę grupę wszędzie tam, gdzie dochodzi do prześladowań. Skorzystamy z Twojej książki „Out of Darkness”. Stopniowo będziemy powiększać grupy. Głównym obowiązkiem tej grupy jest używanie twojej książki i modlenie się za wszystkie prześladowane społeczności w Pakistanie i na całym świecie.
Jeszcze raz dziękuję.
Potrzebuję waszych dalszych modlitw ”.

 

16 kwietnia 2021 r

Pozdrowienia dla Was Mary i Dr Sebastian

Bardzo się cieszę, że mogę się z wami podzielić, że właśnie teraz mieliśmy cudowną sesję modlitewną z „Krzyżem Dzieci”. To było przeżycie pełne Ducha Świętego. Dzieci modliły się za wszystkich prześladowanych chrześcijan w Pakistanie i na całym świecie. Dzieci modliły się także za wszystkich księży na całym świecie, a także w Pakistanie.

Odprawiliśmy specjalną krótką modlitwę za pielęgniarki, które ostatnio fałszywie oskarżono o bluźnierstwo i przeżywanie zagrożeń życia. W oczach wszystkich dzieci były łzy.

Na koniec zachęciłem wszystkie dzieci do napisania listów z podziękowaniami do Boga za wszystkich kapłanów, którzy zawsze robią wszystko, co w ich mocy, aby dać nam wskazówki.

Następnym razem poprosiłem ich, aby przynieśli ze sobą zdjęcia kapłanów i prześladowanych chrześcijan.

Jestem świadkiem, że nasz mały pokój był pełen Ducha Świętego.

Dziękuję Bogu i dziękuję za motywację i błogosławieństwa.

Dzielę się kilkoma zdjęciami z dzisiejszej sesji modlitewnej. I proszę, użyj tych zdjęć, aby rozpowszechniać nasze przesłanie pokoju.

Uwaga: potrzebuję również waszych dalszych modlitw, ponieważ zacząłem tłumaczyć książkę „W cieniu Matki Bożej - duchowość modlitwy za kapłanów. Skorzystałem dzisiaj z kilku odniesień z tej książki oraz z „Out of Darkness”.

Modlę się również, aby Bóg dał nam trochę funduszy, abyśmy mieli jeszcze kilka książek o Świętości Kobiecości i kilka darmowych książek „Wyjście z ciemności”

Wiele osób prosi o książki, ale przykro mi, że nie mogę ich dać za darmo. Niech Bóg udzieli nam pomocy, abym mogła im udzielać, gdy są naprawdę w potrzebie.

Jeszcze raz dziękuj Bogu za wszystko, co dla nas robi. Dziękuję również Bogu za Twoje życie, Maryjo. Dziękujemy za bycie światłem i nadzieją w naszych ciemnościach i rozpaczy tutaj, w Pakistanie.

Błogosławieństwa.

 

18 kwietnia 2021 r

  Pozdrawiam was oboje,

Jest już prawie północ, a ja właśnie wracam po wizycie u rodziny. Odbyliśmy krótką sesję modlitewną na temat „Wyjście z ciemności”. Osobiście wierzę, że ta młodzież jest także dziećmi krzyża, ponieważ ma serce jak dzieci. Zawsze polegający na Bogu i posłuszny Mu jako ojcu. Tak więc teraz młodzież jest również zaangażowana w tę świętą misję modlitwy za wszystkich kapłanów i prześladowanych chrześcijan na całym świecie.

Później chciałbym utworzyć grupę dorosłych (starszych, różnych profesji), aby modlić się za wszystkich księży.

W dzisiejszym zadaniu poświęciliśmy około godziny na przeczytanie tej książki. Po prostu pozwoliłem im wybrać akapit i zachęciłem ich do leczenia i dzielenia się.

Całe dzielenie się i czytanie było pełne mądrości, wnikliwości i oczywiście Ducha Świętego.

Wtedy mogłem też pójść do pobliskiego kościoła. Byłem szczęśliwy, widząc tam proste kobiety. Miałem krótką relację na temat „Świętości kobiecości”. Poprosiłem ich tylko, żeby usiedli i pomyśleli o swojej kobiecości. Później będę rozwijał moją sesję z nimi. Obiecałem im, że jeśli Bóg zechce, wkrótce będziemy mieć kilka egzemplarzy tej książki „Świętość kobiecości”.

Maryjo, po przeczytaniu (to było więcej niż przeczytanie) Twoich książek, naprawdę czuję, że Bóg powołał mnie, abym był źródłem pokoju i pocieszenia dla prześladowanych kościołów w moim kraju.

Po drugie, zawsze kochałem księży, ale po przeczytaniu twojej książki (a także tłumaczę) czuję, że moim obowiązkiem jest modlić się z nimi i za nich.

Być może zauważyliście, że na sesji czytania „Out of Darkness” jest mała dziewczynka w wieku około trzech lat. Ona jest moją córką. Zawsze zachęcam ją do siedzenia w grupie. Nie umie czytać, ale rozumie, że siedzimy w jakimś świętym celu. Uczę ją od dzieciństwa, więc nie muszę jej uczyć, kiedy jest dużą dziewczynką.

Dzięki i błogosławieństwa.

Wszyscy potrzebujemy wzajemnych modlitw.

 

Pozdrowienia dla ciebie.

Bardzo się cieszę, że mogę uczestniczyć w dzisiejszej sesji modlitewnej Dzieci Krzyża. Po południu poszedłem do kościoła i opowiedziałem im o wartości modlitwy. Potem odbyłem krótką sesję modlitewną z dziećmi.

Zachęta dla naszych prześladowanych braci w Pakistanie - poniżej znajduje się mała 20-minutowa rozmowa Mary Kloska wygłoszona przez ministrantów (w wieku 12-17 lat) w Pakistanie.

30 kwietnia 2021 - Seminarzysta (który pomaga rozprowadzać moje książki w Nigerii) napisał do mnie:

Wcześniejsze

„Ta książka jest tak wyjątkowa, że ​​nawet muzułmanie uwielbiają ją czytać. Oni też o to proszą.

Mary, twoja książka dotyka zarówno muzułmanów, jak i chrześcijan. Dziękuję za to, co robisz w Nigerii ”

Od seminarzysty z Nigerii:   

„Witaj Mary! Cieszę się i cieszę, że otrzymałem twoją książkę od jednego z moich braci seminarzystów w Enugu. Jestem wdzięczny, że dałeś mi tę książkę i innym braciom za darmo. Dziękuję za milion. Niektóre osoby nie otrzymały, ale ja uprzywilejowany, aby go zdobyć.

Książka jest naprawdę inspirująca, poruszyła mnie i naprawdę będzie pomocna w służbie w Afryce. Twoja analogia do tego, jak kobieta jest darem, sprawia, że bardziej doceniam kobiety. Wiele kobiet w Afryce tego nie wie - że są darem ”.

Dobry wieczór, moja pani! Mówi seminarzysta Mathew Onuche Emmanuel z Bigard Memorial Seminary Enugu w Nigerii.

Jak się masz tego dnia, mamo?

… To jest świadectwo, że otrzymałem za darmo Pańską dobrze sformułowaną książkę zatytułowaną „ŚWIĘTOŚĆ KOBIET” i (zaświadczam, że jest) jedną z wielu książek! Jeszcze go nie skończę, ale dzięki nowym inspiracjom, które otrzymałem czytając tę książkę, nie ustąpię, dopóki nie skończę czytać. Dlatego polecam tę wyjątkową książkę, dedykowaną na cześć Cnotliwego Macierzyństwa naszej Najświętszej Maryi Panny, każdej kobiecie (która wątpi) w jej wartość, aby na nowo wyjaśniła i skorygowała koncepcje feminizmu niższości w jej umyśle. . Rzeczywiście, dobre rzeczy są niewystarczające. Proszę o przesłanie nam większej liczby kopii. Każdy z moich seminarzystów chciałby go mieć, a także dla moich kolegów seminarzystów z innych seminariów. KUDOS DLA CIEBIE! JESTEŚ GŁOSEM W IMIENIU WIELU GŁOSÓW, PSYCHOLOGEM, TUTOREM, ADWOKATKĄ, KOBIETĄ, KTÓREJ KOBIETA JEST WŁAŚNIE OPISANA W TEJ KSIĄŻCE ”.

30 kwietnia 2021 r. - Rekolekcje dla ministrantów w Pakistanie - odtworzyli film, na którym mówię im o „służbie”.

Odcinek 57 `` Serce miłości ukrzyżowanej Fiata '': Mary Kloska mówi o prześladowanych chrześcijanach i Jezusie, dobrym pasterzu

Oto świadectwa niektórych seminarzystów z Nigerii na temat tego, co oznacza dla nich otrzymanie tej książki za darmo:

“Dobry wieczór, moja pani! To jest seminarzysta Mathew Onuche Emmanuel z Bigard Memorial Seminary Enugu w Nigerii.

Jak się masz tego dnia, mamo?

… To jest świadectwo, że otrzymałem za darmo Pańską dobrze sformułowaną książkę zatytułowaną „ŚWIĘTOŚĆ KOBIET” i (zaświadczam, że jest) jedną z wielu książek! Jeszcze go nie skończę, ale dzięki nowym inspiracjom, które otrzymałem czytając tę ​​książkę, nie ustąpię, dopóki nie skończę czytać. Dlatego polecam tę wyjątkową książkę, dedykowaną na cześć Cnotliwego Macierzyństwa naszej Najświętszej Maryi Panny, każdej kobiecie (która wątpi) w jej wartość, aby na nowo wyjaśniła i skorygowała koncepcje feminizmu niższości w jej umyśle. . Rzeczywiście, dobre rzeczy są niewystarczające. Proszę o przesłanie nam większej liczby kopii. Każdy z moich seminarzystów chciałby go mieć, a także dla moich kolegów seminarzystów z innych seminariów. KUDOS DLA CIEBIE! JESTEŚ GŁOSEM W IMIENIU WIELU GŁOSÓW, PSYCHOLOGEM, TUTOREM, ADWOKATĄ, KOBIETĄ, KTÓREJ KOBIETA JEST WŁAŚCIWIE PRZEDSTAWIONA W TEJ KSIĄŻCE ”.

                                                                                                      

"Cześć Mary! Cieszę się i cieszę, że otrzymałem twoją książkę od jednego z moich braci seminarzystów z Enugu. Jestem wdzięczny, że dałeś mi tę książkę i innym braciom za darmo. Dziękuję za milion. Niektórym osobom się to nie udało, ale ja miałem zaszczyt go zdobyć. Książka jest naprawdę inspirująca, poruszyła mnie i naprawdę będzie pomocna w służbie w Afryce. Twoja analogia do tego, jak kobieta jest darem, sprawia, że ​​bardziej doceniam kobiety. Wiele kobiet w Afryce tego nie wie - że są darem. Miałaś sens, mówiąc, że pierś jest przedłużeniem kuchni. Wiele feministek ma z tym problemy i rozproszyły wiele domów, ponieważ uważają, że mężczyźni również powinni gotować, ale to dobrze, jak powiedziałaś, że kobiety są przeznaczone do karmienia. Dziękuję bardzo i niech Bóg was błogosławi ”. –Seminarian Junior

 

„Dziękuję Mary za przesłanie książki do naszego seminarium, która była rozdawana bezpłatnie. Dziękuję za taką hojność. Zawsze w przyszłości jako kapłan, a nawet teraz jako seminarzysta, korzystam z lekcji z tej książki, aby ci służyć, a wszystko, co udostępniło ten darmowy egzemplarz, będzie miało pożytek ”. (Seminarium w Nigerii)

 

Godwin - „Cześć Mary! Dostałem twoją książkę od brata, jest naprawdę fajna i inspirująca. Nie skończyłem czytać, napiszę do ciebie ponownie, jak tylko skończę. Jest to dobre dla mnie jako przyszłego księdza w mojej posłudze ”.

 

„Dobra robota Mary! Nie mogę ci wystarczająco podziękować za bezpłatne przesłanie książki do nas w Nigerii. Twoja książka jest pełna wglądu i mądrości. Będzie doskonałym narzędziem służenia kobietom w Nigerii. Jestem błogosławiony i zaszczycony, że mam twoją książkę. Każdy, kto czyta tę książkę, bardziej szanuje kobiety ”. Laurent z Nigerii.

 

„Dzień dobry, a jak się masz dzisiaj? Piszę, aby poinformować, że otrzymałem Waszą książkę pod tytułem „ŚWIĘTOŚĆ KOBIET” - wspaniały prezent, który został mi wręczony z miłości. I w którym jest napisane, aby uchwycić wiele serc w niektórych istniejących słowach z pism świętych, nad którymi nie zastanawiali się głęboko: czego oczekuje się od nas i (szczególnie od) kobiet, które jeszcze nie widziały swojej kobiecości jako powołania, które droga do nieba, która została im dana - i mimo trudności (jak mogą) iść do Jezusa, zakochać się w Nim i dać Mu wszystko. Dlatego polecam tę piękną książkę ludziom, którzy jeszcze nie mają wglądu w wyjątkowe powołanie kobiecości, aby zawsze tam byli i słuchali Bożego wezwania do rozpalenia w nich ognia w naszym dzisiejszym świecie. Nazywam się Vincent Idoko, seminarzysta Bigard Memorial Seminary Enugu w Nigerii ”.

Inny seminarzysta z Nigerii przesłał mi streszczenie sytuacji z kobietami Igla - po prostu po to, aby dać mi znać, jakie są dla nich walki dotyczące kobiet, i mając nadzieję, że moja książka „Świętość kobiecości” może pomóc wyleczyć te rany:

Z Nigerii - 7 maja 2021 r .:

„Dzień dobry! Niektórzy profesorowie muzułmańscy, którzy poprosili o twoją książkę, przyjęli je z radością! Ta książka choć zawiera katolickie nauczanie, ale muzułmanie też ją lubią. Ciągle o to proszą. Tylko tym udało się ją zdobyć z powodu ograniczonej liczby egzemplarzy wszystko, co mogę powiedzieć, to dziękuję za wiele żyć i zmian, które wprowadzasz w Nigerii. Kobiety poznają swoją wartość, wartość i funkcję, czytając Twoją książkę. Nadajesz ich życiu sens. Dziękuję Mary !

 

Ta kobieta jest Alhadżą, którą była w Mekce. Bardzo znani muzułmanie. W swoim domu uczy grupę młodych muzułmańskich chłopców i dziewcząt islamskich doktryn. Coś podobnego do katechizmu katolickiego. Te islamskie dzieciaki skorzystają na twojej książce, ponieważ ona ją ma. "

Rozważania Mary Kloskiej o czytaniach niedzielnych 9 maja 2021 r

w odniesieniu do Jej pracy z prześladowanymi chrześcijanami

9 maja 2021 r

Tak pięknie to słyszeć ... (nawet smutne) ...

Cóż za piękny prezent na Dzień Matki, aby usłyszeć, że Bóg używa mojej książeczki o niczym, aby dotknąć i uzdrowić nie tylko katolików i muzułmanów, ale także chrześcijan innych wyznań.

Wszystko, co mogę zrobić, to podziękować mojemu tłumaczowi urdu w Pakistanie Aqifowi Shahzadowi za tak niesamowitą pracę w ogrodzie i podlewanie nasion moich książek w sercach jego ludzi ... Przeczytaj to świadectwo poniżej !!!

Przyjdź Duchu Święty!

„Pozdrawiam i życzę szczęśliwego Dnia Matki,

Trzy dni temu zadzwonił do mnie pewien pastor (nie należy do żadnego kościoła katolickiego - jest innego wyznania) i zaprosił mnie do poprowadzenia krótkiej sesji w ramach programu z okazji Dnia Matki. Powiedziałem, że zrobię to z radością i zapytałem go, jaki jest cel tego programu.

Pastor powiedział, że ma w swoim kościele grupę młodych kobiet. W tej grupie około rok temu zgwałcono dwie kobiety. Jest też kobieta, której mąż siedział w więzieniu, ponieważ został fałszywie oskarżony o bluźnierstwo, był w więzieniu od ponad czterech lat.

Potem zdziwiłem się, że go posłuchałem. Poprosił o podzielenie się z moją grupą z książki „Świętość kobiecości”. Zapytałem go, skąd wie o tej książce.

Wtedy dowiedziałem się, że kilka miesięcy temu pastor uczestniczył w nabożeństwie w innym kościele. I tam usłyszał świadectwo trzech kobiet, które po przeczytaniu tej książki dostały nadzieję, pokój, pocieszenie i pewnego rodzaju nawrócenie. Więc wziął mój numer kontaktowy od tych kobiet i zadzwonił do mnie.

Wtedy zgodziłem się i poprosiłem, aby zaprosił również mężczyzn. Ponieważ mężczyźni również muszą tego wszystkiego słuchać. Uważam, że w Pakistanie wiele kobiet jest pozbawionych praw i godności z powodu mężczyzn.

Poszedłem więc tam i podzieliłem się rozdziałem 2 „Kobieta jako prezent” i rozdziałem 4 „Kobieta jako matka”.

Na koniec poprosiłem ich, aby zastanowili się nad pytaniami zadanymi na końcu rozdziału 2

„Jakie są moje dary z mojego ciała, które dał mi Bóg? W jaki sposób moje ciało jest darem?”

Uwierz mi, te kobiety, które zostały zgwałcone, miały łzy w oczach. Poprosiłem ich, aby napisali swoje uczucia do Boga, ich wykresy (dałem im wykresy do napisania) były mokre. Nawet mężczyźni mieli łzy w oczach, kiedy ich słuchali.

Pod koniec programu zobaczyłem uśmiech na tych kobietach i trochę nadziei. Obiecałem im, że wkrótce dam im kilka książek.

(Oto) kilka zdjęć tego programu.

Dziękuję Jezu, dziękuję Matko Maryjo i bardzo dziękuję Maryjo Kloska.

Zawsze wiedzieliśmy, że cierpienie jest złe i przekleństwem, ale po przeczytaniu twoich książek wiemy, że cierpienie jest także darem Bożym, cierpienie jest także znakiem miłości. ”

31 maja 2021

AKTUALIZACJE W NIGERII I PAKISTAN!

 

Pan dokonuje naprawdę cudownych rzeczy poprzez moje małe książeczki (i niektórych bardzo hojnych i odważnych ludzi) zarówno w Pakistanie, jak iw Nigerii. Dwa islamskie kolaże w Nigerii i jeden w Pakistanie poprosiły o egzemplarze „Świętości Kobiecości” do wykorzystania w ich klasach, bibliotekach oraz do rozdania profesorom i studentom. Siostry zakonne są podpalane nauką Kościoła. I wszystkie moje książki dodają mojemu tłumaczowi w Pakistanie odwagi do podjęcia działań (mimo niebezpieczeństwa) i nawiązania współpracy z muzułmańskimi przywódcami błagającymi o zaprzestanie gwałtów, przymusowego nawracania i rzezi chrześcijan. MÓDLCIE SIĘ ZA TYCH LUDZI!

I proszę rozważ konkretną pomoc poprzez darowiznę na rzecz GoFundMe na sfinansowanie druku i dystrybucji „W cieniu Matki Bożej: duchowość modlitwy za kapłanów” w obu tych krajach. Wykorzystują moje nauczanie w tej książce, aby założyć grupy modlitewne w obu krajach, aby modlić się zarówno za księży, jak i prześladowanych chrześcijan. Przeczytaj o ich pracy poniżej. Gdyby kilku z was mogło się zaangażować, ciężar nie spadłby w całości na jedną osobę, a więc tyle dobra mogłoby się rozprzestrzenić nie tylko w tych krajach, ale i na całym świecie!

Link do GoFundMe to: https://gofund.me/6f5a0d0f

Poświęć chwilę i przeczytaj te aktualizacje od mojego nigeryjskiego kontaktu, a także od Aqif , mojego pakistańskiego tłumacza. BARDZO WARTO CZYTAĆ TRZY MINUT!

Z NIGERII:

„Wszystko, co powiem, to dziękuję za to, co ty i dr Sebastian Mahfood za to, co robicie w Nigerii. Wiem, że muzułmanie wierzą w Mary- (Miriam), ale nie oddają jej czci. prośba o książkę, która jest napisana przez katolika i ma katolicką doktrynę - wtedy jest oczywiste, że jest inspirująca i robi różnicę między nimi. Świętość Kobiecości ma śmiały obraz Maryi na pierwszej stronie. Muzułmański profesor poprosił mnie tata dał kilka egzemplarzy ich studentkom, chociaż miał tylko kilka egzemplarzy dla ich uczniów i nauczycieli, co miało miejsce w dwóch różnych islamskich uczelniach.

Kiedy w przyszłym miesiącu wyjedziemy na wakacje i skończymy drukować, dostaniesz mnóstwo zdjęć i świadectw! Modlę się, aby wydarzyły się pieniądze i cud, żebyśmy również mogli drukować W cieniu Matki Bożej. Będę mogła swobodnie organizować małe dzieci do modlitwy za księży w czasie wakacji, organizować konferencje dla kobiet i rekolekcje panien w czasie wakacji. Spodziewaj się wielkich rzeczy i świadectw od przyszłego miesiąca. Mam na myśli dwa miejsca w szkole, o której mówiłem, gdzie istnieje niewolnictwo i inne zło, ponieważ edukacja może je wykorzenić z ludzi. Mój duch mówi mi mocno, że oddadzą mi ziemię za darmo. Spotkam się z ich lokalnym wodzem-monarchą. Proszę, módlcie się o to. W takich szkołach dzieci mogą mieć w swoim programie codzienną rutynę modlitwy za księży”.

Z PAKISTANU:

31 maja 2021

„Pozdrowienia Pana i Matki Maryi bądź z wami!

Rzeczywiście miałem bardzo pracowity weekend. Naprawdę chwalę Pana za wszystko, co robi. Mogłam odmówić różaniec z Dzieciami Krzyża. Poprosiłem ich, aby przynieśli zdjęcia dla wszystkich prześladowanych. Na jednym ze zdjęć widać, że naprawdę przywieźli tyle zdjęć, że musimy wybrać kilka. Ale to pokazało ich wiarę w modlitwę.

Następnie na jednym obrazie kobieta prowadzi w modlitwie. Modliła się za wszystkich ludzi, zwłaszcza tych, którzy są torturowani, ponieważ są chrześcijanami.

Następnie na jednym ze zdjęć mężczyzna prowadzi modlitwę. Prowadzi także Dzieci Krzyża. Te biedne dzieci są bardzo szczęśliwe, kiedy się modlą.

W jednym z miejsc, które wczoraj odwiedziłem, powiedziałem dzieciom, że módlmy się za wszystkich biednych i prześladowanych. Więc jedno z dzieci z grupy powiedziało, że my też jesteśmy w takim samym stanie. Powiedziałem jej, że więc módlmy się również za siebie.

Jednej grupie pokazałem krótki film o Matce Marii. A potem pokazałem też mały film dokumentalny o prześladowaniach chrześcijan w moim kraju.

Dobrą rzeczą jest to, że udało mi się spotkać grupę muzułmańskich przywódców. Wszyscy byli z dużych instytucji i mają coś do powiedzenia. Podzieliłem się z nimi twoją książką. Opowiedziałem im także o faktach i liczbach dotyczących tego, co dzieje się w Pakistanie. Powiedziałem im, że każdego roku 1000 pakistańskich dziewcząt siłą nawraca się na islam. Szczerze mówiąc, mówienie takich rzeczy jest bardzo niebezpieczne, ale czuję, że ktoś musi podjąć kroki. Słuchali mnie. Jednym z przywódców muzułmańskich był profesor Uniwersytetu Islamskiego. Powiedział, że chciałby zatrzymać tę książkę w bibliotece uniwersyteckiej. Dałem mu „Świętość Kobiecości”.

To prawda, że ​​każdego roku ponad tysiąc dziewcząt zostaje siłą nawróconych na islam.

Kilka dni temu wydarzył się smutny incydent. W szpitalu wczesnym rankiem chrześcijańska pielęgniarka została zgwałcona przez trzech muzułmanów. Naprawdę smutny incydent. To prawda, że ​​na moim miejscu chrześcijanie nie są bezpieczni, zwłaszcza kobiety. Próbuję skontaktować się z tą pielęgniarką tylko po to, żeby jej powiedzieć, że się za nią modlimy.

Wasze książki dodały mi odwagi, by zrobić coś dla moich ludzi w Pakistanie. Twoje książki są źródłem nadziei i pokoju. Wasze książki nadały cel w moim życiu, by służyć mojej społeczności. Mój lud znalazł spokój w twoich pismach. Taka jest wola Boga, Jego wezwanie, abym był głosem mojego ludu.

Dziękuję bardzo i potrzebuję waszych nieustannych modlitw”.

Z NIGERII

6 czerwca 2021

„Studenci Elated College zostali pobłogosławieni, że mają twoją książkę. Ich życie poprawi się po przeczytaniu tej książki. Widzę uśmiech na ich twarzach”.

Z PAKISTANU:

4 czerwca 2021

„Pozdrowienia w imieniu naszego Pana!

Dziś odwiedziłem drukarnię. I powiedział, że nasze książki „W cieniu Matki Bożej: Duchowość modlitwy za kapłanów będą gotowe, z własnej woli Bożej, 10 dnia tego miesiąca (czwartek) po południu. Bardzo się z tego cieszymy.

Skontaktowałem się z siedmioma księżmi (w tym ks. Yermiah), którzy czekają na tę książkę i są gotowi używać tej książki również w grupach, parafiach, wspólnotach i miejmy nadzieję, że również w seminariach. W ten weekend mam spotkanie z dwoma księżmi w sprawie tej książki i stworzymy więcej grup modlitewnych, aby modlić się za księży i ​​prześladowanych chrześcijan.

 

Teraz nieustannie modlimy się o pozostałe 515 $, aby to dokończyć. Jestem pewien, że Bóg wkrótce odpowie na nasze modlitwy.

Teraz „Świętość Kobiecości” zostanie wykorzystana jako książka informacyjna w dwóch domach formacyjnych, w jednym klasztorze oraz na Uniwersytecie Islamskim.

Mam jeszcze kilku zmieniających życie świadków dotyczących „Wyjścia z ciemności” i „Świętości kobiecości”. Wkrótce podzielę się historiami.

Ponadto tłumaczę „Serce zamrożone na pustkowiu”.

 

Nigdy nie sądziłem, że twoje książki staną się wielką misją w moim kraju. Całkowicie wierzę, że taka jest wola Boża. Wasze książki poruszają teraz serca chrześcijan, prześladowanych chrześcijan, muzułmanów, innych wyznań, a w przyszłym miesiącu planuję spotkać się z kilkoma Hindusami (Hindusi również stanowią mniejszość w Pakistanie. I czasami też borykają się z wieloma problemami)

Błogosławieństwa!”

6 czerwca 2021

"Pozdrowienia i Szczęśliwa Niedziela,

Właśnie wróciłem z kościoła. Dziś po raz kolejny zostałam zaproszona do kościoła, aby głosić „Świętość kobiecości”. To było głębokie przeżycie. W sumie wzięło udział około 45 uczestników. Myślę, że tylko 10 to mężczyźni, a reszta to młode kobiety. Udostępniam kilka zdjęć z tej działalności.

Dałem im krótkie wprowadzenie do książki, a następnie przeczytałem kilka wybranych tekstów z książki. Wszystkie młode (dziewczyny) były przepełnione radością i zachwycone słuchaniem książki. Niewiele też było matek. Widziałem ich oczy ze łzami szczęścia i wdzięczności.

Następnie podzieliłem ich na grupy. Praca w grupie jest zawsze niesamowita, ponieważ w małych grupach łatwo jest im dzielić się swoimi prawdziwymi uczuciami. Proszę ich, aby napisali i podzielili się tym, co czuli przed przeczytaniem tej książki i co czują po jej wysłuchaniu. Ich odpowiedź mnie poruszyła.

Co czuli, zanim przeczytali tę książkę:

· Kobiety nie rodzą się na obraz Boga.

· Bóg kocha mężczyzn bardziej niż kobiety.

· Kobiety nie miały nic do roboty w planie zbawienia.

 

Co czuli po przeczytaniu i wysłuchaniu tej książki:

· Bóg stworzył ich na Swój obraz.

· Bóg bardzo nas kocha.

· Jesteśmy pomocnikami Boga.

· Kobieta (Matka Maria) urodziła Jezusa, więc wszystkie kobiety są Święte i mogą dzielić się Jezusem z innymi.

· Kobiety odgrywały i nadal odgrywają kluczową rolę w zbawieniu.

 

Na koniec wielu z nich przyszło do mnie i zapytało o autorkę (Maryę Kloską) tej książki. Tysiące modlitw za autora tej książki.

W naszej kulturze najczęściej trzymamy Biblię w oddzielnym, stałym miejscu. Kobiety przyszły i powiedziały, że będą trzymać tę księgę blisko Biblii, ponieważ ta księga również porusza i zmienia życie.

 

Podzieliłem się też z grupą o „Dzieciach Krzyża”. Wszyscy obiecali modlić się w piątek za prześladowanych chrześcijan i wszystkich kapłanów. Niewiele (mężatki) obiecało posłać swoje dzieci na różaniec.

 

Maryjo jeszcze raz bardzo Ci dziękuję za wzbogacenie naszej kultury tą duchowością. Nie wiedzieliśmy, co robić, ale Wasze książki przygotowały dla nas drogę. Dzięki za bycie Nadzieją w naszej beznadziejności.

 

Bardzo dziękuję doktorze Sebastianowi za to, że zawsze był dla nas dostępny. Dziękuję, że zawsze nas słuchasz. I dzięki za twoją zachętę.

Błogosławieństwa! "

Z Pakistanu

8 czerwca 2021

„Pozdrowienia w imieniu naszego Pana!

Najczęściej odwiedzam społeczności w weekendy. Ale czasami, jeśli czuję, że jestem potrzebna, nie mogę odmówić. To samo stało się dzisiaj. Otrzymałem telefon od społeczności wiejskiej. To miejsce znajduje się daleko od Lahore (Moje miejsce), rzeczywiście jest to społeczność prześladowana. Ubóstwo przekracza naszą wyobraźnię. Wciąż wiele osób umie tu czytać i pisać.

Dzisiaj zostałem poproszony o udostępnienie książki „Z ciemności”. Jak widać na zdjęciach zostałam ciepło przyjęta. Zaskoczyła mnie liczba osób, prawie siedemdziesięciu. A tylko sześciu było mężczyznami. Kiedy więc zobaczyłam dużą liczbę kobiet, podzieliłam się także „Świętością Kobiecości”. W tym miejscu każdy dom ma straszne historie. Nie mają co jeść, nie mają równych praw (nawet podstawowych praw człowieka). Będąc chrześcijanami są pozbawieni praw. Niewielu potrafi czytać i pisać, ale oferowane są im tylko niskie prace. Wiele kobiet pracuje w dużych domach i tam codziennie są fizycznie, psychicznie torturowane. Nie mogą nawet narzekać.

Spędzam kilka godzin z tymi kobietami, młodymi, starymi, a nawet dziećmi. Cała grupa łącznie ze mną miała doświadczenie Ducha Świętego.

Ponieważ wielu z nich nie potrafiło czytać, musiałem dla nich czytać na głos. Zaprosiłam też do prowadzenia młode kobiety, które potrafiły czytać.

Na koniec „Z ciemności” i „Świętość kobiecości” potrafiły przemienić ich łzy w radość, ich beznadziejność w nadzieję, a ich niepewność w pokój. Na sam koniec grupa małych dzieci wykonała taniec kulturalny, aby podziękować Bogu za ich życie. Przed tym wykładem ta grupa nie wyobrażała sobie tańca. Byli naprawdę smutni i czuli się ciemni. Potem doświadczyli z ciemności.

Na koniec odmówiono dziesiątkę różańca za Maryję Kloską z jej miłości do naszego ludu. Wspomniałem też „W cieniu naszej Pani” i obiecałem, że następnym razem przeczytam im tę książkę.

Teraz jest 12:50. Chciałem do Ciebie napisać jutro rano, ale kobieta powiedziała, że ​​proszę iść do domu i podziękować Marii Kloskiej. Więc obiecałem im.

Błogosławieństwa Maryjo i jeszcze raz dziękuję Bogu, który wybrał Cię dla naszego ludu. DZIĘKUJĘ BARDZO OD MNIE I Z DZISIEJSZEGO ZGROMADZENIA KOBIET."

20 czerwca 2021

MODLITWA ZA PRZEŚLADOWANYCH CHRZEŚCIJAN

 

Najpierw ks. Godwin został porwany w Nigerii (patrz pierwsze zdjęcie)... tak wielu księży zostaje porwanych (i zabitych) w Nigerii. Proszę, módlcie się o jego bezpieczne uwolnienie. I proszę, módlcie się o rozpowszechnianie „W cieniu Matki Bożej: duchowość modlitwy za kapłanów” zarówno w Pakistanie, jak iw Nigerii (a także tutaj, w USA). Im więcej będziemy mogli skłonić ludzi do modlitwy za księży (zwłaszcza zgodnie z tym, jak wyjaśniam, że Matka Boża modli się za księży), tym bardziej będziemy widzieć, jak te problemy po prostu znikają.

Po drugie, prosimy o rozważenie darowizny na rzecz GoFundMe na ten cel – abyśmy mogli nadal bezpłatnie drukować te książki dla prześladowanych chrześcijan w Nigerii i Pakistanie.

https://gofund.me/6f5a0d0f

Po trzecie, proszę zobaczyć e-mail, który otrzymałem dzisiaj z Pakistanu wraz ze zdjęciami. Te e-maile i zdjęcia mówią o wiele więcej (i lepiej) niż cokolwiek, co mógłbym powiedzieć o tej pracy.

„Pozdrowienia w imieniu naszego Pana!

Oto kilka zdjęć z tego piątku i soboty. W piątek wieczorem udałem się do miejsca, gdzie po raz kolejny większość ludzi jest prześladowana w ten czy inny sposób. Ludzie, zwłaszcza dzieci i kobiety, są głodni fizycznie i duchowo. Żyją w pewnym strachu. Oni naprawdę nie wiedzą, czym jest modlitwa i jak ważna jest modlitwa. Nie modlą się za siebie, więc komu możemy sobie wyobrazić, że modlą się za innych.

Poszedłem więc tam z „W cieniu Matki Bożej: Duchowość modlitwy za księży.

I dobrze, że jeden z moich przyjaciół, który jest księdzem, również był na tej sesji. Ksiądz dotrzymał obietnicy. Obiecał, że dołączy, kiedy tylko będzie miał czas.

Zdjęcia tej społeczności, które udostępniam, nie są zbyt wyraźne. Nie mają odpowiedniego światła w kościele. Później pomyślałem, że oni też nie mają światła w swoim życiu.

Podzieliłem się z nimi kilkoma tekstami z tej książki. Czuję spokój, że na koniec byli gotowi pomodlić się za innych i za siebie. Pytałem ich o trudy i prześladowania ich życia. Przybyli z tak wieloma rzeczami ze łzami w oczach. Ich historie również wywołały łzy w moich oczach. Ale na końcu Bóg zamienił te łzy w radość.

Następnie nasza grupa „Dzieci Krzyża” odmówiła specjalną modlitwę za prześladowanych księży i ​​chrześcijan. Poprosiłem ich, aby narysowali to, co czują. W ich obrazach widoczny był strach i niepewność. Ta grupa jest bardzo aktywna i dobra w modlitwie. Zaplanowałam więc sprowadzenie tej grupy (ich rodzice dali mi pozwolenie) w inne miejsca. Pomoże mi to zachęcić innych.

Jestem bardzo zachwycony i pokorny, że mogę się tym podzielić, ponieważ tłumaczę Twoją książkę „Serce zamrożone w dziczy” i podzieliłem się moim doświadczeniem z tą grupą. Więc ta mała grupka dzieci sama poprosiła mnie o modlitwę o nawrócenie Rosji.

Nigdy nie myślałem, że w Pakistanie, w moim małym miasteczku, w moim domu iw innych moich biednych kościołach będziemy modlić się za Rosję. Kiedy dzieci i rodzice opowiadali o swoich trudnościach, dodałem kilka historii z „Zamrożonego serca”. Ludzie w obu miejscach mówili, że cierpienia Rosji i Pakistanu są w jakiś sposób podobne.

Potem na koniec mieliśmy wzruszającą modlitwę.

Niech Bóg was błogosławi, a ja potrzebuję waszych nieustannych modlitw, ponieważ wasze książki okazały się ziarnem gorczycy w sercach moich biednych, prostych, niewinnych i prześladowanych ludzi.

Potrzebuję twojej modlitwy, bo to długa droga i jestem gotowa podróżować nią z ludźmi i dla ludzi.

Błogosławieństwa!”

2 lipca 2021

Z Pakistanu:

"Pozdrowienia w imieniu naszego Pana"

Dziękuję Bogu, że mój ostatni weekend był pełen błogosławieństw. Naprawdę doświadczyłem miłości Jezusa wśród zranionych ludzi. Udało mi się dotrzeć do różnych wspólnot i kościołów. Niewiele miejsc było całkiem dobrych, ale niewiele było naprawdę biednych i brudnych, a jednak w obu warunkach widoczna była miłość Boga. Duch Święty był ze mną iz wszystkimi, których spotkałem.

Był tam mężczyzna w wieku około czterdziestu lat. Nigdy nie przyszedł do kościoła. Spotkałem go kilka tygodni temu i zaprosiłem go do siebie. Więc przyszedł na spotkanie. Powiedział, że wstydził się przychodzić do kościoła, ponieważ zawsze czuł, że jego grzechy powstrzymują go przed otrzymaniem Bożej miłości. Na zakończenie naszego programu modlił się ze łzami w oczach. Na jednym zdjęciu widać klęczącego mężczyznę. Powiedział, że nie umiem się modlić. Ale on doświadczył, że jakaś pani (oczywiście wierzę, że była to nasza Pani) prowadziła go do modlitwy. Powiedział, że podczas refleksji nad książką „W cieniu Matki Bożej: jak modlić się za kapłanów” nabrał odwagi do modlitwy. Modlił się przez długi czas.

Odwiedziłem też małe dzieci, które mają podstawowe potrzeby w domu, ale rzadko doświadczają Bożej miłości. Siedziałem z nimi. Modlił się z nimi. Siedząc z nimi korzystałem z referencji z książki „Serce zamrożone na pustkowiu”. Po raz pierwszy poczuli taką miłość.

Następnie w jednym z kościołów podczas pracy grupowej (widać na jednym zdjęciu) młode kobiety i mężczyźni przeprowadzili ze mną głęboką duchową rozmowę.

Tutaj zdarzył się jeden cud. Ponieważ podzieliłem się kilkoma przemyśleniami na temat kondycji Rosji (tłumacząc „Serce zamarznięte na pustyni”, więc ta książka jest zawsze w moim umyśle i sercu). Tak więc pewna pani, która miała około 48 lat (nigdy nie wyszła za mąż), powiedziała, że chciałaby adoptować duchowego syna lub córkę. Powiedziała, że po wysłuchaniu mnie czuje, że jej obowiązkiem jest przyprowadzić jedno lub dwoje dzieci do Boga.

Dziękuję bardzo Maryjo Klosko za mądrość duchową. Matka Boża naprawdę zasypuje Swoimi błogosławieństwami poprzez twoje książki. Wiele grup, które nie są katolikami, czuje się teraz łatwo mówić o Matce Marii (chociaż te grupy są wciąż nieliczne, ale wcześniej w ogóle nie istniały).

Jeszcze raz serdeczne podziękowania za książkę „Serce zamrożone w dziczy”. Każdego dnia daje mi życie, kierunek i przypomina o modlitwie za wszystkich misjonarzy.

Błogosławieństwa dla was wszystkich!”

Z PAKISTANU:

"Pozdrowienia!

Dziękuje bardzo za twój email. Tutaj jest już czwartek, a ja właśnie zakończyłam Tajemnicę Światła Różańca. Rzeczywiście modliłem się za was Maryjo i dr Sebesitan. Dziękowałam Bogu, który przez wasze pisma dokonuje tych niezwykłych rzeczy na moim miejscu. Podczas tych tajemnic dziękowałam Bogu za światło zachodu (Mary Kloska) w mojej wschodniej ciemności (Pakistan).

Tłumaczyłem teraz „Zamrożone serce na pustyni”. Przetłumaczyłem pięć rozdziałów. I uwierz mi, kiedy tłumaczę, czuję się tak, jakbym również podróżowała z Tobą Maryjo. Ta książka też mnie porusza. Pod wieloma względami czuję, że w moim kraju jest wielu ludzi, którzy reprezentują Rosję. Ta książka uczyniła mnie teraz bardziej wrażliwym, kiedy wychodzę na ulice i widzę narkomanów i ranne dzieci. Mam wiele do podzielenia się z Tobą na temat tej książki Mary. Napiszę później.

Przygotowuję się również na nadchodzący piątek, aby podzielić się z nimi przesłaniem z waszych książek. Po raz kolejny jak zwykle bardzo zasłużone miejsce. Więc w ten weekend znowu będę się z wami dużo dzielić.

I naprawdę jestem wam obojgu bardzo wdzięczny za to, że przedstawiliście mi Paula. On jest rzeczywiście moim bratem w Jezusie. Pod wieloma względami oboje doświadczamy tych samych radości i oczywiście cierpień. Chciałbym do niego napisać i też chciałbym go posłuchać.

Maryjo, wczoraj spacerowałam i odmawiałam różaniec. Był późny wieczór. Widziałem jedną kobietę, nosiła dziecko. On spał. Ale później dowiedziałem się, że dzieciak nie spał, ale był nieprzytomny. Kobieta dała jej lekarstwo, więc spał cały dzień. Błaga na sygnałach drogowych i przed szpitalami. Więc kiedy ludzie widzą tego dzieciaka, dają jej więcej pieniędzy. I ona i wiele innych takich kobiet robi to każdego dnia. Możesz sobie wyobrazić fizyczne i duchowe zdrowie tych dzieci.

Rozmowa z nim była bardzo ryzykowna, bo te kobiety są naprawdę bardzo dzikie, ale odkąd odmawiałam różaniec, zaufałam naszej pani i odważyłam się porozmawiać. Płakała i płakała i mówiła, że ​​to nie jest jej własny syn, ale wynajęła to dziecko, żeby uzyskać więcej pieniędzy od ludzi. I powiedziała, że ​​bardzo często zatrudniamy dzieci. Nie powiedziała mi, gdzie zatrudnia. Musi być wielką mafią. Byłem zaskoczony i zszokowany słuchając jej. Ponieważ była muzułmanką, nie mogłem jej od razu powiedzieć o Jezusie. Ale podzieliłem się kilkoma odniesieniami z twoich doświadczeń w Rosji. Miała nadzieję (nie wiem co to było) i chciała więcej słuchać. Ale bała się stanąć ze mną. I szczerze, też się trochę bałem. Powiedziała mi, że ma młodszą siostrę, która potrafi czytać. Więc może kiedyś dam jej do przeczytania. Jej siostra może jej czytać. Ale to naprawdę szokujące, że zatrudnia się dzieci, aby zdobyć więcej pieniędzy. To gorzka i brzydka rzeczywistość naszego społeczeństwa.

Niech cię Bóg błogosławi Maryjo, za całe światło, które dałeś i nadal dajesz mojemu ludowi.

Błogosławieństwa!”

NIGERIA:

„Nigeria i Pakistan borykają się z podobnymi problemami z powodu wpływów islamu i doświadczenia ubóstwa… Tutaj, w Nigerii, ludzie sprzedają dzieci i jest wiele ośrodków tworzenia dzieci – gdzie młode dziewczyny są trzymane najczęściej obiecane zielone pastwiska, a potem są uwięzione a ich jedynym wyborem jest robienie dzieci, podczas gdy właściciel sprzedaje te dzieci do rytuałów politykom, a czasami ich części są wykorzystywane do diabolicznych środków.

Czy przekażesz coś, aby pomóc najbiedniejszym z biednych?

Książki są prawie gotowe do druku w Nigerii i już nas ich nie ma… mój przyjaciel seminarzysta, który to organizuje, napisał mi dzisiaj, że jego problem polega na tym, że nie wie, komu powiedzieć „tak” i komu”. nie dla... jaki jest priorytet dla tego, kto dostaje książki? Każdy ich chce. Kto je dostaje?

Biskupi i księża na północy, którzy są porywani i mordowani?

Seminarzyści w formacji?

Siostry zakonne i katechetki świeccy, którzy nie mogą dotrzeć do tych księży?

A może sami muzułmanie?

Potrzebujemy tylko więcej książek.

Tak więc po dużej darowiźnie dzisiaj (i mniejszej na początku tego tygodnia) zgodziłem się wysłać kolejne 1750 dolarów potrzebne do wydrukowania kolejnych 2000. Mam nadzieję i modlę się, aby ci z was, którzy to czytają, hojnie pomogli mi w pokryciu tych kosztów. Ratujemy życie. Oto kilka korespondencji, które otrzymałem dzisiaj z Pakistanu i Nigerii. Sytuacja jest tragiczna.

Czy będziesz Ręką Miłości Jezusa, aby pomóc tym biednym kobietom i dzieciom?

Oto niektórzy świadkowie z Nigerii.

Nigeria

" " Cześć Maryjo! Mam twoją książkę. Niektóre egzemplarze zostały wysłane do naszego Kolegium Technologii Medycznych. Gdzie jesteśmy szkoleni jako pielęgniarki, aby służyć ludziom. Miałem szczęście, że miałem jeden, wielu nie dostało, ponieważ dostępnych było kilka kopii. Dziękuję wam i darczyńcom. Uważam, że Świętość Kobiecości jest bardzo interesująca do przeczytania. Nie skończyłam go czytać, ale daje mi więcej wglądu w moją wartość i godność jako kobiety. Szczerze mówiąc, naprawdę potrzebujemy takiej książki w Afryce-Nigerii ze względu na dyskryminację kobiet. Gramy drugą rolę do mężczyzn. Ten utwór jest satysfakcjonujący dla kobiet, ma na celu uświadomienie mnie i innym, kim jesteśmy i kim możemy być i jak możemy być obrazem Boga dla świata. Dziękuję za milion. Błagam, pomóż nam z większą ilością książki, aby umożliwić moim przyjaciołom zdobycie własnych egzemplarzy. Dorastałem w środowisku, w którym mężczyźni na co dzień bezlitośnie biją kobiety. Mój sąsiad bił swoją żonę i obnażał ją za darmo. Żeby pokazać, że on rządzi kobietą. To było to, co widziałem i dorastałem jako młoda dama. Kiedy nasi mężczyźni wracają z picia alkoholu, następną rzeczą jest użycie kobiety jako worka treningowego. Jeśli dostanę więcej książek, które będę mógł podarować, nauczę wielu młodszych realizowania swojego daru." -kobieta

 

„WITAJCIE Maryjo! Jestem bardzo szczęśliwa, że ​​mam twoją książkę. Miałem zaszczyt mieć te dwie książki. Jako Afrykanin uczę się teraz szanować kobiety, tym bardziej biorąc pod uwagę środowisko, w którym dorastałem, co sprowadza kobietę nawet do roli przedmiotu. Dziękuję ci za przekazanie mi tej książki. Modlę się, abyś miał więcej pieniędzy, aby przekazać więcej nam w Nigerii”. -młody mężczyzna

„Wreszcie jestem w domu na wakacje. To takie bolesne, jak mężczyźni traktują tu kobiety. Chwalą się biciem swoich żon. Kobiety również uważają się za drugą płeć dla mężczyzn. Idę do Katolickiego Kolegium Dziewcząt na rekolekcje i seminarium ze Świętością Kobiecości Spotkam się z ich dyrektorem w poniedziałek i zaczniemy... Jest wiele miejsc w mojej głowie Jeśli masz jakieś pieniądze pomóż nam wydrukować kilka egzemplarzy Świętości Kobiecości Ujarzmianie kobiet jest wysokie i łamie mi serce widząc kobiety była taka dyskryminowana. Kobiety nie mają pewnych przywilejów. Idę do szkoły z około 700 dziewczętami na seminarium, jeśli wszystko pójdzie dobrze, wezmę z nimi 5 dni, aby mogły zmienić zdanie. To są dziewczyny, których dziadkowie były niewolnikami i ta mentalność bycia drugim po mężczyźnie tak bardzo się zapadła. Potrzebujemy tych książek, aby złamać tradycje - Świętość Kobiecości. Mam z tymi książkami wiele wspólnego. Wiele szkół z nich korzysta. Chcę nas czytać go razem z nimi, trzymając się prawa n skopiuj, gdy wyjaśnię po przeczytaniu. Mam plany i mam nadzieję, że uda nam się je zrealizować. Proszę o pomoc z kopiami Świętości Kobiecości. Dziękuję Maryjo za Twą MIŁOŚĆ.” – seminarzysta

„Dziękujemy za udostępnienie nam swojej książki w północnej Nigerii. Świętość Kobiecości zasługuje na światową nagrodę

Zmienia sposób, w jaki postrzegam kobiety. Twoja książka zmieniła mój światopogląd. Przepraszam za czasy, kiedy dyskryminowałam kobiety i proszę Boga o przebaczenie, ponieważ teraz zdałem sobie sprawę , że zgrzeszyłem przez twoją książkę. Módl się za nas, abyśmy zmienili nasze złe nastawienie i kochali ich i szanowali”. -Silas